De keuze van de kweker: kruiden

Sandra en Evert Schouten van Schouten’s Kruiden uit Boskoop kweken onbespoten kruiden en vaste planten speciaal voor bijen en vlinders. Je hebt kennis met ze kunnen maken in de nieuwsbrief van Juni. De keuzes  van de kweker had je nog tegoed van ons.

De eerste plant die genoemd wordt is Citroen Verbena, volgens Sandra een heel veelzijdig kruid. Citroen Verbena kan gebruikt worden in de thee, in cake, je kunt ermee koken en bakken. De geur van de plant is heel aangenaam, dus een plekje naast het terras is slim.
Evert kiest Limoenklaver, een ontzettend leuk uitziende plant, met als  bijkomstigheid dat de kleine blaadjes heerlijk smaken naar limoen.

Tijm en Bieslook worden in een adem genoemd. Evert kiest Tijm voor zijn werking als antibioticum en Sandra geeft als tip dat Tijmthee een pijnlijke keel kan verzachten. Bieslook wordt gegeten als snack tussendoor of op de boterham.
Tip van Sandra: zet 3 potjes Bieslook op een handige plaats, begin met knippen bij potje een, zodra deze op begint te raken, ga over naar potje 2 en daarna naar potje 3. Potje 1 zal alweer bijna verse Bieslook geven zodra potje 3 op begint te raken.

Volgend seizoen kun je bij Schouten’s Kruiden een nieuwe rozemarijn vinden, namelijk Gember-rozemarijn. Heerlijk geurend, een heerlijke smaak en een mooi wit-blauw bloempje. Een echte aanwinst!

 
doorzoek de site
 

- Tip 16 -

Probeer de bodem zo min mogelijk te beroeren, zo maak je meer gebruik van het bodemleven en houd je de structuur gezonder. Bij een dichte bodem kun je met compost en mulch de bodem verbeteren.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter