Verkiezing Duurzaamste hovenier 2017

Willemstein Hoveniers Duurzaamste Hovenier 2017

Tijdens de uitreiking van de Verkiezing Duurzaamste Hovenier van Nederland 2017 laat Lodewijk Hoekstra (voormalig hovenier van het tv programma ‘Eigen Huis en Tuin’) de spanning hoog oplopen. De Groene Vakbeurs in Hardenberg is het toneel van een spannende prijsuitreiking. Er zijn veel leveranciers, bezoekers en andere belangstellenden samen gekomen in het intieme kennis- theater in hal 4.

Samen met Ruud Snijders, mede organisator en eigenaar van Innogreen deelt Lodewijk Hoekstra de prijzen uit aan de drie genomineerden.
Dit jaar zijn dat Michel Coesel van Coesel Ecologisch Hoveniersbedrijf uit Groningen, Loek Gorris van Eco-care Hoveniers uit Zutphen en Sjaak Willemstein van Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen. Allen lid van Vakgroep Wilde Weelde.

De verkiezing

In 2010 is de verkiezing De Duurzaamste Hovenier van Nederland in het leven geroepen om een positief beeld en imago van de groen sector neer te zetten.
Ruud Snijders: ‘Ik vind het heel belangrijk dat we laten zien hoe goed we als duurzame hoveniers bezig zijn met de buitenwereld. Het klinkt raar, we zijn heel goed bezig met alle groene vakbroeders maar we zien het niet duidelijk, het wordt niet sterk uitgedragen. Dus dacht ik hoe kunnen we het groene vak meer op een podium hijsen en aan iedereen laten zien hoe we bezig zijn? Vandaar dat ik in samenwerking met Tuin en Landschap deze verkiezing organiseer.’

De prijsuitreiking

De derde plaats in de Verkiezing van Duurzaamste Hovenier van Nederland 2017 is gewonnen door Michel Coesel. In zijn dankwoord bracht hij nog vele ideeën naar voren om duurzaamheid nog meer (landelijke) bekendheid te geven. De tweede plaats werd door Loek Gorris gewonnen.
De gouden prijs werd door Sjaak Willemstein gewonnen. De winnaar bedankte zijn medewerkers, de Wilde Weelde voor allerhande kennis, NL Greenlabel en zijn leveranciers.

Na de uitreiking is het tijd voor vele groepsfoto’s al dan niet met champagne. De prijswinnaars staan glunderend op alle foto’s. Iedere prijswinnaar krijgt zijn goede- en verbeterpunten te horen en daarna worden de glazen geleegd.
Nog een rondje over de beurs en dan wordt de rit naar huis aanvaard.

Lisette Gordijn
Willemstein Hoveniers