Meanwhile in de Wilde Weelde Stad

Tekst en foto’s: Dennis Meppelink van hoveniersbedrijf Meppelink

Laat me je meenemen in de Wondere Wilde Weelde tuin op de Floriade.

Bij aankomst was ik aangenaam verrast door de indrukwekkende tuin die de Wilde Weelders hebben aangelegd.

Tijdens de aanleg van deze tuin heb ik een aantal dagen meegewerkt, maar als het dan klaar is en je ziet de planten groeien, dan is dat toch nog weer heel wat anders.

In het eerste weekeind na de opening van de Floriade zijn er veel bezoekers geweest die een wandeling in onze tuin hebben gemaakt. Ik heb veel mensen gesproken die onder de indruk waren.

‘Jullie tuin is af’ of ‘Het voelt goed deze tuin’.

De bezoekers kwamen van over de hele wereld: Tsjechië, België, Duitsland, Wales en zelfs mensen uit de Verenigde Staten. Bezoekers die speciaal hebben gewacht om naar Nederland te komen om de Floriade te bezoeken.

Twee dames uit Wales hadden een grote boodschappentas met een soort kabouters bij zich. Dat waren de mascottes van een tuinbouwtentoonstelling, 30 jaar geleden in Wales. Al die mascottes gingen op de foto. Bijzonder dat mensen de moeite nemen om tassen vol met knuffels naar Nederland te slepen. Uiteraard waren er ook veel inwoners uit Almere met een jaarkaart die zeker van plan zijn om binnenkort weer een keer langs te komen.

Een van de eerste dingen die ik heb gedaan is het neerleggen van een schepnetje en een teiltje. Kinderen kunnen daarmee in de vijver op zoek gaan naar onderwaterdiertjes. Watertorretjes, watervlooien, cyclopen en kikkervisjes werden het meest gevangen. 

Niet alleen de kinderen vonden het leuk. Ook ouders en grootouders waren actief in de weer met een schepnetje.

Bezoekers maken volop foto’s en ze genieten van de zon op onze tegeltjesbank. De lepelkettingen vormen misschien wel het meest besproken onderdeel van de tuin. De lepels zijn zo verbogen dat er een ketting van is gemaakt. Er sijpelt water vanaf de waterspuwers langs de lepels naar beneden om daar in de tuin terecht te komen.

Kom langs op het Eiland Utopia op de Floriade waar naast de Wilde Weelde tuin meer groene projecten te zien zijn en laat je inspireren.

Groetjes,

Dennis Meppelink van hoveniersbedrijf Meppelink in Erica

Plaats een reactie