Meanwhile op de Floriade

Mariska van Bergen van Biloba Groenontwerp en Moniek de Bakker van Tuin van de buren, beiden lid van vakvereniging Wilde Weelde stonden samen een dagje in de Wilde Weelde Stad op Utopia-eiland op de Floriade.

Mariska: ‘De Floriade kan wel wat positieve publiciteit gebruiken dus deel ik graag mijn persoonlijke ervaring tijdens een dagje aanwezig zijn in de Wilde Weelde Stad. Eerlijk is eerlijk… dat is geen straf. Wat een heerlijke plek is dit en wat een enthousiaste reacties. Een kleine selectie ‘Deze tuin leeft’, ‘Hier kan je echt even landen’ en ‘ deze tuin zou passen op een RHS Chelsea Flower Show’.

Een grote groep studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein uit Velp liet zich inspireren en de zwevende bank was een prima chillplek. Sommigen zochten verkoeling door pootje te baden in de vijver. Waar een stel enthousiastelingen zich vermaakten met het waterleven, waaronder een stel monsterlijke jufferlarven, die uit het water waren gevist.

Moniek: ‘Wat is de Wilde Weelde tuin groen geworden sinds ik er begin april voor de laatste keer was. Wat verandert de sfeer van een tuin als planten en siergrassen groter worden, bloemen bloeien, er water klatert en de vijver vol leven is! Je ziet bezoeker de tijd nemen om te genieten van de tuin. Even tot rust komen en uitblazen van het vele lopen. De Wilde Weelde Stad is een fantastische tuin geworden en voor velen het hoogtepunt van de Floriade. Je hoort het ze zeggen als je stiekem je oor te luister legt. Je leest het in het gastenboek. En ik vind het zelf ook… natuurlijk!

Ik ben er weer in september. Dan ziet de Wilde Weelde Stad er vast wéér heel anders uit. Ook de rest van het park staat nu volop in bloei en is echt een bezoek waard. Dus op naar de Floriade voor volop tuininspiratie.

Tekst: Mariska van Bergen en Moniek de Bakker
Foto’s: Moniek de Bakker

Plaats een reactie