Kwekers

Hieronder op alfabetische volgorde een overzicht van alle kwekers die aangesloten zijn bij de Wilde Weelde met informatie over hoe er besteld kan worden, en hoe levering plaatsvindt.

Kwekerij Aaldering De Stek, Zelhem

Rond 1980 is Maria Aaldering-Krabben de kwekerij begonnen in Zelhem. Er wordt een ruim sortiment biologische vaste planten gekweekt. Zowel voor de zakelijke als de particuliere markt. Naast plantenkwekerij wordt er zorg aangeboden in de vorm van dagbesteding. Bezoek is welkom op zaterdag. Doordeweeks afhalen of verzenden. Neem contact op voor actueel aanbod en mogelijkheden.

www.aaldering-destek.nl

Assortiment: Vaste planten en inheemse planten

Op bestelling afhalen bij kwekerij

Kwekerij Arborealis, Wilhelminaoord

Kwekerij Arborealis staat al meer dan 20 jaar voor het kweken en aanbieden van een breed, sterk en bijzonder assortiment duurzaam gekweekte planten: bomen, heesters, eetbare planten, klimplanten, kruiden en vaste planten. Zie voor actueel assortiment:

www.arborealis.nl

Assortiment: vaste planten, fruitbomen en struiken heesters, bomen, kruiden, wortelgoed, inheems

Webshop & op bestelling afhalen bij kwekerij

Kwekerij Arjan Scheepers, Mariënheem

We hebben een kleinschalige kwekerij met een bijzonder assortiment vaste planten. We kweken nieuwigheden die een verbetering zijn van bestaande soorten maar ook oudere variëteiten die bewezen hebben nog altijd van waarde te zijn. Ons assortiment omvat planten waarvan we weten dat ze gezond zijn, stevig staan, winterhard zijn, niet woekeren en een grote sierwaarde hebben. 

www.arjanschepers.nl

Assortiment: vaste planten fruitbomen en struiken kruiden inheems zaden

Webshop & op bestelling afhalen bij kwekerij hoveniers

Kwekerij Arnica, Dwingeloo

Vollegrondskwekerij van Arnica en zo’n 150 andere meest inheemse planten. Geen plastic potjes, we graven op bestelling uit. Tevens verwerking van Arnica en andere medicinale planten tot zalf, tinctuur en olie.

www.arnicakwekerij.nl

Assortiment: vaste planten, eenjarigen, inheems

Webshop, vanaf kwekerij op bestelling afhalen. Hoveniers en particulieren.

Kwekerij Bijenkans, Groenekan

Kwekerij Bijenkans is gespecialiseerd in biologische tuinplanten die één ding met elkaar gemeen hebben: er komen vlinders, bijen, hommels en tal van andere insecten op af. Omdat we veel vanuit de vollegrond kweken, is het daarnaast een tuin waar deze planten in al hun pracht te beleven zijn. De kwekerij is bedoeld voor iedereen die meer ecologisch wil tuinieren.

www.bijenkans.nl

Assortiment: vaste planten, eenjarigen, inheems

Afhalen bij kwekerij op bestelling door hoveniers

Kwekerij Buitenkweek, Delft

Bij Buitenkweek in Delft kun je terecht voor verschillende vaste tuinplanten, waaronder inheemse soorten, en zaden van Cruydt-Hoeck en De Zaderij. Alle planten worden op een ecologische wijze opgekweekt. De kwekerij is gevestigd op landgoed BuitenLeeft, een groene oase dichtbij de stad Delft.

www.buitenkweek.com

Assortiment: vaste planten, eenjarigen, heesters, kruiden, inheems zaden

Afhalen bij kwekerij op bestelling door hoveniers, levering aan winkels

Kwekerij Cruydt-Hoeck, Nijeberkoop

Cruydt-Hoeck is een inheemse zaden en plantenkwekerij met een missie: bijdragen aan biodiversiteitsherstel.

www.cruydthoeck.nl

Assortiment: vaste planten, heesters, wortelgoed, inheems, vijverplanten, zaden

Webshop, afhalen bij kwekerij op bestelling door hoveniers, levering aan winkels

Kwekerij de Arend, Almere Oosterwold

Kwekerij de Arend kweekt ambachtelijk en zonder gif of kunstmest een breed assortiment van sterke vaste planten. Wij kweken meer dan de standaard soorten en bieden bijvoorbeeld een uitgebreid aantal sedum soorten aan, maar ook Pelargoniums, vaste Begonia’s en allerlei andere leuke soortjes.

www.kwekerijdearend.nl

Assortiment: vaste planten, eenjarigen,  groenteplanten 

Vanaf kwekerij op bestelling afhalen 

Kwekerij de Bolderik, Rijssen

Al ruim dertig jaar staat De Bolderik bekend als het adres voor wilde inheemse bloemenmengsels. In 1987 is de Bolderik gestart als pionier op het gebied van het vermeerderen van inheemse autochtone bloemenzaden. Destijds was de kennis op het gebied van het kweken van inheemse, niet productieve kruiden zeer gering. Inmiddels is de Bolderik in staat om ruim driehonderd inheemse autochtone bloemensoorten en grassen op een verantwoorde wijze te vermeerderen. Bent u opzoek naar een duurzame en robuuste kruidenvegetatie? Dan bent u bij de Bolderik aan het juiste adres!

www.debolderik.nl

Assortiment: kruiden, inheems, zaden

Webshop, afhalen bij kwekerij

Kwekerij de Eenvoud, Almere

Kleinschalige kwekerij van inheemse en bijenplanten, alles zelf gekweekt! In de zomer ook een pluktuin.

www.kwekerijdeeenvoud.nl

Assortiment: vaste planten, inheems

Vanaf kwekerij

Kwekerij De Glinstertuin, De Glind

Kleinschalige ecologische plantenkwekerij, gespecialiseerd in vaste planten (veel inheems) en planten voor eetbare tuin/voedselbos.

www.glinstertuin.nl

Assortiment: vaste planten, snijbloemen, kleinfruit heesters, beperkt bomen, beperkt kruiden, inheems (deels) vijverplanten,

Vanaf kwekerij op bestelling afhalen, levering aan winkels

Kwekerij de Hessenhof, Ede

Op een stuwwal op de Veluwe worden al sinds 1981 duizenden verschillende soorten vaste planten gekweekt.

Ze worden dus niet alleen biologisch gekweekt, maar ook volledig zonder gebruik van turf. Bovendien wordt 99% hier zelf gezaaid, gestekt en gescheurd en verder opgekweekt voor de verkoop. In de luwte achter wallen en hoge beukenhagen ziet de bezoeker op de moederbedden en voorbeeldtuinen meer dan zesduizend soorten. Misschien wel het grootste sortiment van Nederland.

Behalve mooie borders is er ook een rotstuin, een puintuin en een lange eikenwal met stinsenplanten te zien. In de kwekerijschuur kunt u koffie drinken en is er een grote leestafel met binnen-en buitenlandse bladen op tuingebied.

www.hessenhof.nl

Assortiment: vaste planten

Vanaf kwekerij

Kwekerij Kas&Co, Kortenhoef

Kas&Co in Kortenhoef en onze Hemelse Kas in Bussum bij de GRRU (Groene Ruijter) zijn twee fantastische plekken waar we hard werken aan het kweken en verkopen van wilde, inheemse (voornamelijk vaste) planten. Gekweekt in turf-, kokos- en veenvrije grond op natuurlijke wijze zonder chemie van welke aard dan ook. 

Wij streven naar de continuïteit van de teelt van inheemse en wilde planten, het vergroten van de biodiversiteit en het creëren van waardevol groen lokaal werk.  Ook geven we graag advies, presentaties, workshops en voorlichting op het gebied van biodiversiteit in de stad en kweken wilde planten voor particulieren, hoveniers, collega kwekers en overheden. Ook doen we quickscans en nulmetingen.

Bestellingen kun je direct mailen naar  groenloket@altijdwerkplaats.nl. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze voorraadlijst wildetuinplanten.com/voorraadlijst-wilde-planten/

Afhalen bij een van onze kwekerijen of tegen transportkosten komen we ze brengen.

www.altijdwerkplaats.nl/kwekerij

Kwekerij Koperwiek, Hazerswoude-Dorp

Kwekerij de Koperwiek is opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar eetbare planten in Nederland. Dit willen we doen door zo veel mogelijk van de keten zelf in handen te nemen – van het vermeerderen van het kleinste stekje tot de verkoop van de afgekweekte plant. Zo kunnen we garanderen dat de planten van hoge kwaliteit zijn: dat betekent voor ons natuurlijk opgekweekt zonder chemische middelen en zo veel mogelijk uit de volle grond, op basis van een gezonde bodembiologie.

Wij kweken allerhande voedselbos- en eetbare planten op onze kwekerij midden in het Groene Hart. Inspiratie nodig voor je project of eetbare tuin? Kom dan ook eens onze 1ha voedselbos bekijken.

www.koperwiek.com

Assortiment: fruitbomen, heesters, bomen, kruiden, wortelgoed

Vanaf kwekerij op bestelling afhalen

Kwekerij Ninabel, Boerakker

Kwekerij Ninabel is gespecialiseerd in het kweken van drachtplanten. Dit kunnen inheemse planten zijn, maar ook niet- inheemse planten, of cultivars van inheemse planten. Drachtplanten zijn planten die stuifmeel en nectar leveren aan insecten.
Honingbijen, solitaire bijen, hommels, vlinders, zweefvliegen en andere insecten hebben nectar en soms stuifmeel nodig als voedsel.
Solitaire bijen (waartoe ook hommels behoren) en honingbijen, verzamelen stuifmeel voor het voeden van hun larven. Veel solitaire bijen zijn voor hun voortplanting afhankelijk van het stuifmeel van één plantenfamilie en soms zelfs van één specifieke plant.

www.ninabel.nl

Assortiment: Vaste planten, Inheems

Vanaf kwekerij, via de webshop en op bestelling afhalen. Particulier en hoveniers

Kwekerij Schouten’s Kruiden, Boskoop

Wij zijn een kleinschalige kwekerij, kweken op ambachtelijke wijze, samen met de natuur. Alles gebeurd buiten dus niet in kassen. 

www.schoutenskruiden.nl

Assortiment: kruiden, vaste planten

Vanaf kwekerij op bestelling afhalen

Soontiëns natuurlijk Groen, Eindhoven

In 1959 begonnen als kwekerij en nog altijd gek van groen, zijn we sinds enkele jaren met een deel van het bedrijf weer terug naar onze wortels. Wij kweken vooral inheemse vaste planten in gerecyclede potten met biologische potgrond en zonder bestrijdingsmiddelen. Alles duurzaam geteeld, zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

www.tuincentrumsoontiens.nl

Assortiment: vaste planten, inheems

Webshop, vanaf kwekerij op bestelling afhalen

Kwekerij Stadsbomerij, Almere

In onze fruitboomkwekerij kweken wij fruitbomen en bessenstruiken met aandacht voor de natuur, zonder gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Er zitten veel oude rassen fruitbomen in ons assortiment, maar ook nieuwe en bijzondere rassen worden door ons opgekweekt tot mooie sterke fruitbomen.

www.stadsbomerij.nl

Assortiment: fruitbomen en struiken

Vanaf kwekerij op bestelling afhalen

Kwekerij Stekkers, Utrecht

Stekkers, de kwekerij met een uitgebreid assortiment ‘eetbare’ planten. We focussen op planten die productief en smaakvol zijn en het goed doen in ons klimaat. Of je nu een kleine stadstuin hebt of een ruime achtertuin, bij ons vind je altijd de planten die jouw tuin tot leven brengen.

Onze planten zijn natuurlijk gekweekt. We werken met biologische potgrond. Het kweken doen we op een natuurlijke manier, zonder bestrijdingsmiddelen. Door een verscheidenheid aan soorten en variëteiten ‘eetbare’ planten aan te planten draag je bij aan de biodiversiteit. Hierdoor creëer je niet alleen een prachtige en ‘eetbare’ tuin, maar ook een gezonde leefomgeving voor allerlei dieren en insecten.

www.kwekerijstekkers.nl

Assortiment: vaste planten, fruitbomen, heesters, bomen, groenteplanten, kruiden, wortelgoed, inheems

Webshop, en vanaf kwekerij op bestelling afhalen

Kwekerij de Tuinakker, Amsterdam

Kwekerij de Tuinakker teelt de planten in de volle grond in de Amsterdamse Lutkemeerpolder. Ons sortiment is voornamelijk vaste planten waarvan een deel inheems, maar ook veelgebruikte planten in tuinen. Ons doel is om zoveel mogelijk gifvrije planten beschikbaar te hebben voor de bewuste tuinierder in de regio Amsterdam.

www.aliesnatuurlijk.nl/kwekerij

Assortiment: vaste planten, inheems

Webshop, vanaf kwekerij op bestelling afhalen, levering aan winkels

Kwekerij van Houtum, Doorn

In ons familiebedrijf kweken wij een ruim assortiment aan biologische vaste planten in de buitenlucht op de Utrechtse Heuvelrug. De moederbedden zijn te bezoeken ter inspiratie.

Daarnaast hebben wij een selectie van biologische kruiden en kleinfruit. Ook kun je bij ons terecht voor de biologische producten van Bio-Kultura voor bodemverbetering.

www.kwekerijvanhoutum.nl

Assortiment: vaste planten, Let op: alleen fruitstruiken kruiden, inheems

Vanaf kwekerij