Duurzaam materiaal gebruik

Een Wilde Weeldetuin wordt zo duurzaam mogelijk aangelegd. Oude materialen worden zo veel mogelijk hergebruikt en nieuwe materialen hebben een duurzame herkomst.
Foto: Knoest
Foto: Knoest

Hout

Hout is een natuurlijk en veelzijdig product en past daarom goed in elke buitenruimte. Als je hout wilt gebruiken, pas dan duurzame Europse houtsoorten toe zoals tamme kastanje of acacia. Iets minder duurzaam is eik en douglas. Anders dan veel ander tuinhout zijn deze van nature duurzaam en hoeven niet geïmpregneerd te worden.

Verharding

Een stenen tuin lijkt misschien praktisch, netjes en onderhoudsarm maar in de praktijk is al dat grijs vooral saai en toch veel werk om het netjes te houden. Door de klimaatverandering met wateroverlast en hittestress tot gevolg, is het hard nodig de tegeltuin-trend te doorbreken. Gebruik niet meer bestrating dan nodig is om te lopen of voor een terras en gebruik duurzame materialen. Kies voor halfverharding, halfopen, waterpasserend of een groen tuinpad. Voor meer informatie of professionele hulp kun je contact opnemen met een Wilde Weelde bedrijf. Ook bij jou in de buurt.