Zilver met een gouden randje

Wat een feest is de Floriade Expo 2022 geweest! In het bijzonder natuurlijk voor de vereniging door het winnen van de zilveren award in de categorie exhibitors competition garden & landscape design.

Het juryrapport over onze tuin vermeld het volgende:

‘Het was voor de jury moeilijk om over deze uitzonderlijke tuin beslissingen te nemen. De uitvoering van de tuin is van hoge kwaliteit. In de tuin zijn verschillende materialen gebruikt en laat zien wat er kan worden bereikt met wat we om ons heen hebben. 

Bij elk bezoek ontdekten we iets dat we nog niet eerder opgemerkt hadden, een nieuwe innovatie en een idee.

Bezoekers genoten enorm van de tuin en tijdens ons tweede jurybezoek hebben wij genoten van kinderen die op zoek waren naar diertjes in de vijver.

Het is een tuin die duurzaam en toch mooi is en waar je je in kunt onderdompelen. Het was een genoegen om het meegemaakt te hebben.’

17 gedachten over “Zilver met een gouden randje”

 1. Gepaste trots!
  Een zilveren trofee met een gouden randje. Mede namens Velt feliciteer ik WW van harte met dit succes. Zelf heb ik er 2 keer een dag mogen doorbrengen. Zowel als begeleider van een Velt workshop als als WW lid kon ik de bezoekers het verhaal van de tuin vertellen. En dat was een waar genoegen. Bezoekers hebben letterlijk en figuurlijk gesmuld van dit prachtige stuk vakmanschap.
  Ron van de Straat, Tuynplan

  Beantwoorden
 2. Proficiat!! Terechte winnaar van de zilveren award. De moeite van de jury (“moeilijk om beslissingen te nemen”) begrijp ik niet zo goed.
  Maar wat ik curieus (of eigenlijk dubieus) vind is de kwalificatie “duurzaam en TOCH mooi”??!! Alsof duurzaam en mooi tegengestelde zijn. Hopenlijk is dat een vergissing en anders moet die jury noodzakelijk bijscholen.

  Beantwoorden
 3. Ja de tuin van Wilde Weelde alleen al was de moeite waard om de Floriade te bezoeken. Geweldig wat daar aan bloeiende planten wilde en cultuur te beleven viel in een knappe compositie. Wat mij betreft heeft Wilde Weelde goud in handen naar de toekomst voor onze biodiversiteit! Philip.
  Probeer de gewekte belangstelling vast te houden voor de toekomst.

  Beantwoorden
 4. Wilde Weelde, bij het zien van jullie biodiverse, creatief gemaakte tuin op de Floriade vonden wij die van jullie “Goud”! Een Topprestatie: van harte gefeliciteerd!

  Beantwoorden
 5. Een geweldige prestatie voor het ontwerp en uitvoering. Van vele hoorde je de verwondering omtrent deze creatie. Dit zal de bekendheid van de vakgroep wilde weelde sterk vergroten en daardoor ook de doelstellingen van Stichting OASE.
  Van harte gefeliciteerd met het winnen van deze prijs.

  Beantwoorden
 6. Super! Gefelciteerd. Jullie hadden wat mij betreft goud mogen hebben want de wilde weelde was voor ons de absolute topper van de Floriade.

  Beantwoorden
 7. Gefeliciteerd!
  Een zilveren plak met veel gouden uitstraling!!!
  Wat een feest!
  De uitspraken die de jury deed zijn geheel kloppend en zeer terecht.
  Gefeliciteerd!
  Maar het echte feest voor mij was het met elkaar werken en neerzetten van dit grote, zeer grote project.
  Het plezier, de ontmoetingen en het bezig zijn in de Wilde Weelde Stad
  Thanks
  Groet, Marjolijn Bungenberg

  Beantwoorden
 8. Ja, van harte gefeliciteerd, mooi dat de tuin zo goed ontvangen is en in de hoop dat er navolging komt. ‘t Idee dat je veel kunt met ‘t gebruik van spullen om je heen, die er al zijn, super! En dat er wat te beleven valt in zo’n soort tuin, ook zo mooi.
  Succes met ‘t doorzetten van ‘t idee, vriendelijke groet, Trudie Clingeborg

  Beantwoorden
 9. Gefeliciteerd allemaal!
  Prachtig resultaat.
  Duurzaamheid pur sang.
  En genieten.

  Ga zo verder en geef het door aan de jeugd….
  Lida van der Maat

  Beantwoorden
 10. Proficiat Wilde Weelde,

  Wat een prachtige beloning voor een enerverende reis waar we vanaf 2020 aan begonnen zijn door eerst een “vooronderzoek” te doen of deelname aan de Floriade voor de vereniging gewenst zou zijn. JA ! bleek tijdens een online ALV in 2021 en dat was tevens het startschot van de projectgroep Floriade om aan de slag te gaan.

  Ontwerpen, beplantingsplannen, uitvoering, marketing, sponsoring, onderhoud, bemensing, vele zoom meetings, zomaar even wat zaken die er aan te pas gekomen zijn om de Wilde Weelde tuin te realiseren op Utopia eiland. En wat een succes is het geworden, zeer lovende reacties van bezoekers uit binnen- en buitenland, de vakbroeders en pers uit Nederland maar ook omringende landen.

  Een waar spektakel van 6 maanden genieten in de tuin met al zijn wisselende bloeiperiodes en de aanwezigheid van allerlei dieren en dan met name ook de vele vogeltjes die we zagen en dan natuurlijk de vele kinderen op zoek naar waterbeestjes en het spelen van het Bingospel, dat gewonnen werd door een leerling van de ecologische basisschool De Verwondering in Almere. Haar reden om het speeltoestel te winnen voor de school of de buurt was: “We spelen en leren buiten door te ontdekken. We hebben een mooi groen schoolplein maar geen echt speeltoestel dus dat zou enorm leuk zijn”. Dat past prima bij de doelstellingen van onze vereniging.

  Bij dezen wil ik de projectgroep bedanken voor de enorme gedrevenheid, vakmanschap en energie die ik heb mogen ervaren gedurende 2 1/2 jaar voorbereiding en het daadwerkelijk realiseren van de tuin.

  Wilde Weelde is weer op de kaart gezet.

  Met een groene groet,

  Gerben Welles http://www.speeltoestel.nl
  Appelscha/Amsterdam

  Beantwoorden

Plaats een reactie