Meanwhile in de Wilde Weelde Stad

Tekst en Foto’s: Gerben Welles

De zon schijnt volop als ik om 8.30 uur het Floriade terrein op ga. De tuin ligt er prachtig bij en het is een lust om de vele vogeltjes te zien en te horen. Eerst even koffie maken en het schepnet klaarleggen voor de kinderen die waterbeestjes willen gaan zoeken straks.

Vanaf 10 uur komen de eerste bezoekers binnen gedruppeld.
Een dameskoppel uit Brighton UK was meteen enthousiast. Ze hadden de Chelsea Flower show gezien, en ook de Floriade 2012 in Venlo, en deden nu een paar dagen Nederland. Een man uit Frankfurt vroeg of er in Duitsland een zustervereniging was van de Wilde Weelde want hij had hele goede plannen en zocht naar iemand voor de uitvoering daarvan. Daarna waren er dames uit Tsjechië die alleen voor de Floriade naar Nederland waren gekomen. Morgen hadden ze een rustdag en dan gingen ze weer naar huis. Een echtpaar uit de USA maakte een Rijnreis vanuit Zwitserland met als eindbestemming Amsterdam. Ze hadden over de Floriade gehoord en besloten het te bezoeken ‘ Amazing garden’ riepen ze. Bezoekers uit Finland, België, Japan, United Kingdom, België.

De leerlingen van Amsterdamse scholen, die een bezoek aan het Bostheater brachten, klommen in de rioleringsbuizen of gingen op zoek naar waterbeestje. Al met al een leuke gezellige boel.

De kinderen lieten mij spontaan rupsjes, lieveheersbeestjes en torretjes zien. 

De dames die elke 3 weken de Floriade bezoeken en altijd even in onze tuin gaan zitten om zich te verwonderen zijn er; medewerkers van architectenbureaus die een bedrijfsuitje hadden; studenten van een opleiding uit Velp. Allerlei bezoekers die de deur van de houten bak met bodemleven opentrekken.

De gids die op Utopia de rondleidingen verzorgt, vraagt of ik de bezoekers uit Egypte en de UK wat in het Engels over de tuin wil vertellen. Onze tuin wordt als hoogtepunt van de rondleiding op het eiland gezien en is daarom het eindpunt van de rondleiding.

Een docent van Aeres Hogeschool, die met excursies op de Floriade altijd de Wilde Weelde Tuin bezoekt vanwege het bijzondere ontwerp, vindt de tuin steeds mooier worden.

Ik spreek degene die verantwoordelijk was voor het bidboek waarmee, ruim 10 jaar geleden, de Floriade naar Almere is gehaald. Er is achter de schermen veel gebeurd zoals de versnelde aanleg van een bredere A6 en een breder spoor. Het kost niet alleen veel geld, maar het heeft Almere ook al veel gebracht ten voordele van de stad. Ook fijn om te horen. 

Er worden enorm veel foto’s en filmpjes gemaakt. Dat zal met het cortenstalen bord van de Wilde Weelde dat binnenkort in de tuin komt te staan, nog meer bekendheid genereren voor de vakvereniging. Al met al een heerlijke dag en nu de mensen verdwijnen komen de vogels weer terug.

De Floriade staat volop in bloei, een mooi moment om de tuin nu te komen bezoeken.

Een groene groet van Gerben Welles van Speeltoestel.nl (lid van Wilde Weelde en Springzaad) www.speeltoestel.nl

Plaats een reactie