Energetische tuinen

Tekst en foto’s: Yvonne Bruijning

Wat is een energetische tuin
Het is mijn passie om natuurlijke, energetische tuinen te ontwerpen en te realiseren, waarin de gebruikers van deze tuinen zich makkelijker kunnen ontspannen en in balans kunnen komen. Een energetische tuin is een tuin waarin, door de juiste afstemming van wensen en een bewuste materiaalkeuze, een harmonie ontstaat die zo sterk is dat verstorende elementen van buitenaf worden tegengehouden.

Alles is energie
Mensen, dieren, planten en materialen hebben allemaal een eigen energie, een unieke trilling. Elke plant is anders zoals ook ieder mens anders is. Aangezien alles energie is, kan alles onze innerlijke harmonie versterken of verstoren.

Op sommige plekken zijn we op ons gemak, die geven ons energie. Op andere plekken hebben we juist een onrustig, gejaagd of gespannen gevoel, die plekken kosten ons energie. Het is vaak niet duidelijk waardoor dat komt, maar de omgeving is daar niet in balans.

Storende elementen
Omgevingsgeluid van snelwegen en buren kunnen als storend ervaren worden. Maar ook aardstralen (dit zijn elektromagnetische golven in de bodem) en wateraders (dit zijn ondergrondse waterstromen) kunnen als belastend ervaren worden. Als deze samenkomen kan de storing groot zijn. Daarom plaats je rust- en zitplaatsen niet op zulke lijnen.

Er zijn ook mensen die in meer of mindere mate last hebben van elektrosmog (dit zijn elektrische en/of magnetische spanningsvelden) en slapen hierdoor slecht of onderbroken. Vaak kunnen met eenvoudige middelen al veel problemen voorkomen worden, bijvoorbeeld door het verplaatsen van een zitplek of het gebruik van afschermende materialen en planten.

Een tuin die goed voelt
Een energetische tuin is een tuin met een goede energiebalans waardoor je jezelf echt goed voelt. Alle aanwezige energiestromen zijn dan volledig in balans, zowel de storende als de natuurlijke.

Om dit te bereiken wordt er gewerkt met allerlei technieken en materialen die positief op elkaar inwerken. Mens, dier en plant worden met elkaar in evenwicht gebracht volgens oeroude principes als de Gulden Snede, Yin en Yang en de kracht van vormen. De juiste vormen, materialen, kleuren en planten worden op de juiste plaats in de tuin toegepast.

Daarmee worden negatieve invloeden als elektrosmog teruggedrongen en wordt harmonie gecreëerd. Dat is de kern van een energetische tuin, die zorgt voor balans tussen alle aanwezige energieën. Je ervaart rust in de tuin en kan er weer helemaal opladen.

Thuis is dan de plek om nieuwe, positieve energie op te doen. Niet alleen binnen, maar ook buiten. In je eigen groene omgeving: je tuin of je balkon. En dat is precies wat klanten mij teruggeven, dat ze zich nu prettig en ontspannen voelen in hun tuin, en sommigen ervaren ook dat die lichter aanvoelt.

FeelGood Garden
FeelGood Gardens zijn energetische tuinen. Tuinen die Verbinden heeft een licentie om FeelGood Gardens te ontwerpen. Dit concept pas ik ook toe op interieurs en gebouwen. In samenwerking met Bouwkundig Bureau Cladder hebben we drie energetische woningen ontworpen. Inmiddels is een van deze huizen gerealiseerd.

Yvonne Bruijning – Tuinen die Verbinden

2 gedachten over “Energetische tuinen”

  1. voel je deze verstoringen ook in huis?
    Ik voel me in de achtertuin over het algemeen prima, maar in huis en in de voortuin vaak onrustig, gespannen

    Beantwoorden

Plaats een reactie