Buurtgroen

Samen werken aan natuur in je eigen wijk

In steeds meer steden en dorpen toveren groepen bewoners stukken braakliggende grond of ongebruikt grasveld om tot een natuurlijke tuin voor de hele buurt. 

Maar hoe richt je de buurttuin op een natuurlijke manier in? Hoe krijg én houd je de bodem gezond en vruchtbaar? En hoe werkt de natuurlijke samenhang die de tuin tot bloei en groei brengt en houdt?
Op deze vragen kan een Wilde Weelde-adviseur antwoord geven. Zij kunnen de juiste ondersteuning bieden om het project, vanaf het begin tot aan de lange termijn, te laten bloeien.

Een Wilde Weeldebedrijf kan ook helpen met hergebruik van materialen, compost maken en andere vormen van duurzaam werken. De tuin wordt al gauw een recreatieve plek in de wijk waar mensen samen werken, oogsten, uitrusten en genieten. Een plek waar kinderen leren over natuur, kringlopen en hoe gezond voedsel tot stand komt.

Door natuurlijk te tuinieren onder begeleiding van een Wilde Weelder wordt een buurttuin, en het groen eromheen, een oase voor mensen, dieren en planten.

 
doorzoek de site
 

- Tip 6 -

Ontwerp je tuin aerodynamisch. Zo zorg je ervoor dat blad de juiste kant op waait en daar mag blijven liggen.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter