Zondagse picknick in Appeltern

Vanaf april t/m oktober organiseren we maandelijks een Zondagse picknick in de Wilde Weelde Wereld. Kom kennismaken met een van de vele aspecten van een natuurrijke tuin.

Van 12.00 - 16.00 uur ben je van harte welkom in de Wilde Weelde Wereld.

 

Zondag 10 juni: Eten uit eigen tuin


In het stadsgroen in de Wilde Weelde Wereld vind je een keur aan planten waarvan gegeten kan worden. Groenten en minder bekende bessenstruiken zijn gecombineerd met één- en tweejarige planten. Planten waar je van kunt snoepen of die je kunt gebruiken om je eten mee te kruiden.
Welkom in de keuken van de Wilde Weelde Wereld.

 

Zondag 8 juli: Klimaatbestendig maken van je tuin


Door de klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met enorme hoosbuien afgewisseld met periodes van droogte en hoge temperaturen. Versteende tuinen nemen geen water op en veroorzaken wateroverlast. Op mooie, warme dagen is het ook niet altijd feest want tegels nemen alle warmte op waardoor het in de betegelde tuinen snikheet wordt. Laat je verrassen en ervaar hoe je je tuin groener en klimaatbestendig kunt maken..

 

Zondag 12 augustus: Natuurlijke erfafscheiding

Natuurlijk kun je een schutting om je tuin zetten. Maar je kunt ook kiezen voor een natuurlijke afscheiding. Van wilgentenen bijvoorbeeld of een takkenril van snoeihout. Of een Vlaamse haag. In zo’n natuurlijke schutting is vaak van alles te beleven. Zo broedt het winterkoninkje graag tussen de takken. We adviseren je graag.

 

Zondag 9 september: Oogsten uit de tuin


Eind van de zomer kan er veel geoogst worden uit de tuin en in het wild. Kom mee plukken en smullen op de Wilde Weelde Wereld.

 

Zondag 14 oktober: Bomen in de tuin

Foto: Vis à Vis Ontwerpers

Foto: Vis à Vis Ontwerpers


Een boom is heel veelzijdig en elk seizoen anders.
In de lente verschijnt het frisgroene blad en de bloesem, soms in omgekeerde volgorde. Het volle, zomerse bladerdek verkleurt in de herfst vaak met prachtige vlammende kleuren. Om te eindigen met een kale kroon, zich opmakend voor een nieuwe lente.
Er zijn tuinen in veel verschillende soorten en maten. En gelukkig zijn er ook bomen in veel verschillende soorten en maten. We vertellen je er meer over op deze laatste zondagse picknick van het seizoen.

 
doorzoek de site
 

- Tip 25 -

Laat een dode boom ook eens gewoon staan (als omvallen geen gevaar oplevert!) Dit is een bron van voedsel en nestgelegenheid voor dieren.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter