Zondagse picknick

Oogstfeest in september. Foto: Bureau Zonneklaar

Oogstfeest in september. Foto: Bureau Zonneklaar


Vanaf april t/m oktober organiseren we maandelijks een Zondagse picknick in de Wilde Weelde Wereld in de Tuinen van Appeltern. Onder het genot van een klein hapje en drankje uit onze picknickmand kun je kennismaken met een van de vele aspecten van een natuurrijke tuin. Elke maand nemen we een ander thema onder de loep.
Van 12.00-16.00 uur

De Zondagse picknicks voor 2017:

14 MEI
ZONDAGSE PICKNICK: In mei leggen alle vogeltjes een ei
Wil je je tuin vogelvriendelijk(er)maken kom dan langs. Onder het genot van een hapje en een drankje vertellen Wilde Weelde-collega's Wibo van Noort (Astrum tuin en groenprojecten) en Dennis Meppelink (Hoveniersbedrijf Meppelink) je graag hoe je vogels naar je tuin kunt lokken.


11 JUNI
ZONDAGSE PICKNICK: Wilde kruiden
Veel wilde planten in de natuur kun je gebruiken om je eten te kruiden. Het herkennen van wilde kruiden is makkelijker als je weet waar je op moet letten. Laat je smaakpapillen verwennen.

9 JULI
ZONDAGSE PICKNICK: De natuurlijke bloementuin
De Wilde Weelde Wereld staat in volle bloei! De bloemenweides gonzen van de bijen en vlinders. Op deze speciale dag vertellen Wilde Weelders het verhaal over de bloemen, over de natuurlijke bloementuin.

13 AUGUSTUS
ZONDAGSE PICKNICK: Buiten spelen. Eng?
Buiten spelen of ontspannen is gezond voor jong en oud. Groen activeert of geeft juist rust. In de Wilde Weelde Wereld is ruimte voor iedereen want je bent nooit te oud om te spelen. Kom spelend de natuur ontdekken of ervaar hoe helend groen kan zijn in de Wilde Weelde Wereld.

10 SEPTEMBER
ZONDAGSE PICKNICK: Het verboden paradijs
Eind van de zomer kan er veel geoogst worden uit de tuin en in het wild. Kom meepluken en smullen op de Wilde Weelde Wereld.

8 OKTOBER
ZONDAGSE PICKNICK: Dood en verderf: Paddenstoelen
Het wordt herfst. De natuur trekt zich terug. Onder de grond is het een drukte van belang. Maar bovengronds ook: paddenstoelen

 
doorzoek de site
 

- Tip 9 -

Geen tijd om te wachten tot de zon je bestrating weer algvrij maakt? Groen aanslag op tegels en tuinmeubels verwijder je makkelijk met wat schoonmaakazijn of groene zeep. Ook schrobben met zilverzand gaat goed.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter