Wilde Weelde Nieuwsbrief Bekijk online

Beste {name},

VOORTGANG

We naderen de slotfase van de aanleg. De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat kun je wel zeggen voor de harde werkers die iedere week weer hun tijd stoppen in dit mooie gezamenlijke project.

De komende week worden er veel puntjes op de I gezet en hulp van sterke, handige mensen met kruiwagens is er alle dagen! Meld je aan via de agenda voor 14 t/m 18 maart.

Er is de afgelopen weken gewerkt aan de stammenwand, deze is volledig klaar en momenteel worden er nog mooie figuren gecarved in sommige stammen die uitsteken.

De waterspuwers zijn geïnstalleerd en het eerste water heeft er door heen gelopen! Dat was een mooi gezicht en een leuke mijlpaal.

In de stammenwand zijn er allerlei nestelplekken opgehangen voor vleermuizen en ook allerlei soorten vogels.

De afgelopen paar weken zijn ook veel planten ingeplant, iedere week is er gewerkt aan deze vaak mooiste fase van een tuin; de groene aankleding.

COMMUNICATIE

In de tussentijd op de achtergrond is er ook niet stil gezeten. Er wordt aan de bebording in de tuin gewerkt. Er komen op verschillende plekken in de tuin borden met informatie over wat je op dat moment ziet. De borden worden voorzien van QR codes die verwijzen naar onze website met meer achtergrond informatie over het specifieke onderdeel.

Er komt een groot bord in 1 van de duikers met informatie over het ontwerp, en ook van onze vakvereniging. We willen immers ons zelf goed presenteren en ook daar via QR codes verwijzen naar onze website met alle bedrijven die aangesloten zijn bij de Wilde Weelde en waar je terecht kan om advies over je eigen tuin.

Ook is er een “logo” ontwikkeld voor op T shirts, de T shirts zijn inmiddels gedrukt en klaar en als je een dagje komt meehelpen of je inschrijft voor bemensing tijdens de Floriade krijg je zo’n T shirt cadeau.

Ze zijn te koop tegen inkoopprijs van 15,-- p stuk + de verzendkosten. Je kan per email via laura@wildeweelde.nl doorgeven als je een shirt wilt bestellen en welke maat en dames of herenmodel.

SOCIAL MEDIA

Verder zijn we druk bezig om aandacht te krijgen in de media, jullie hebben hopelijk allemaal gezien dat we een instagram account hebben? Als je zelf een account hebt ga ons volgen via https://www.instagram.com/wildeweelde/

Hier komen iedere week posts op, niet alleen over de Floriade maar ook over ons als vereniging, individuele leden etc.

Ook hebben we een linkedin account, 1x per 2 weken komt hier een post op, de ene keer over de Floriade, de andere keer een verdiepingsartikel over een bepaald onderwerp. Ook hier is het natuurlijk fijn om zoveel mogelijk volgers te hebben dus als je linked in hebt : https://www.linkedin.com/company/wilde-weelde

Daarnaast benaderen we tijdschriften om publiciteit te krijgen en ook radio en tv. Afgelopen week heeft Lodewijk Hoekstra in onze tuin gefilmd en een interview afgenomen!

Het is eerder gevraagd aan jullie als leden maar we herhalen het nog maar een keer; door het projectteam geposte berichten op Wilde Weelde mogen gedeeld, maar liever nog geen eigen beeldmateriaal nog naar buiten brengen omdat we de verrassing nog wat willen bewaren voor als de Floriade echt open gaat vanaf 14 april.

Als je zelf mooie foto’s hebt geschoten mogen die naar ons verstuurd worden floriade@wildeweelde.nl of naar info@wildeweelde.nl we kunnen al het beeldmateriaal graag gebruiken!

BEHEER / ONDERHOUD

Met de warmere temperaturen, komt ook het onderhoud aan de orde van de tuin. Het is belangrijk dat de tuin er vanaf de opening goed bij ligt.

Daarom zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om dit beheer met een groepje op zich te nemen.

We denken aan 4 “hoofd” vrijwilligers die op dinsdag (of evt maandag) middels een tijdelijke beheergroep aan de slag willen gaan om de tuin er iedere week weer tip top uit te laten zien. Vanaf komende week is onderhoud eigenlijk al nodig om de explosie van allerlei onkruiden tegen te gaan.

Als er 4 mensen in een pool zitten, betekend het dat je 1x per 4 weken naar Almere zou moeten gaan en we hopen natuurlijk naast de hoofd aannemer iedere week op meer vrijwilligers die onder leiding van de vaste ploeg aan de gang gaan.

Als je het ziet zitten om de komende 7 maanden 1 dag per maand naar Almere te gaan om te helpen bij dit mooie project meld je aan via floriade@wildeweelde.nl

MEEWERKEN

Zoals bekend: hulp is altijd welkom, maar LET OP!  check te voren even of er die dag gewerkt wordt  en meld je aan! Zonder aanmelding kom je het Floriade terrein niet zomaar op. Dat wordt natuurlijk heel graag voor je geregeld als je komt, maar dat kost tijd. 

Daarom: opgeven via de agenda van het besloten deel van de website: https://www.wildeweelde.nl/agenda/

PRAKTISCHE INFO

•             Parkeren kan bij ‘Lesplaats’: https://floriade.com/nl/floriade-preview/route-naar-floriade-preview/auto/vanaf daar ca. 15 minuten lopen naar Poort A, waar je wordt opgehaald.

•             Het terrein is op Utopia eiland. Bij het einde (of begin) van de kabelbaan.

•             PBM (helm/stootpet, reflecterend hesje, veiligheids/stevige schoenen) verplicht!

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Vakgroep natuurrijke omgeving

©2020 Wilde Weelde