Wilde Weelde Nieuwsbrief Bekijk online

Beste Wilde Weelder,

Het nieuwe jaar is begonnen. Misschien ben je nog met vakantie, of alweer druk aan de slag. Ik hoop in ieder geval dat je mooie feestdagen hebt beleefd en ik wens je een groeizaam jaar toe waarin je dromen en doelen achterna mag jagen. Misschien is een van die doelen wel om meer tijd te maken voor jezelf en je ontwikkeling.

Om je daarbij te helpen vind je in deze nieuwsbrief een overzicht van de activiteiten die de komende drie maanden gepland staan.

Alle activiteiten kun je bekijken in de agenda: www.wildeweelde.nl/agenda.

Daar kun je je aanmelden of meer is meer informatie terug te vinden.

Als je zelf een activiteit wilt organiseren en je hebt daar hulp bij nodig, meld je dan bij mij.

Heel veel plezier toegewenst en ik hoop je te zien tijdens de ALV tweedaagse of op een van de andere leuke activiteiten.

Hartelijke groet, Laura

laura@wildeweelde.nl

Donderdag 1 en vrijdag 2 februari 2024

ALV – tweedaagse  We gaan een jubileumjaar tegemoet; al meer dan 25 jaar is de vereniging actief bezig met natuurrijke tuinen. 30 jaar geleden verenigde zich een groep mensen binnen het netwerk van Oase, ze vonden elkaar in excursies, uitwisseling en een gedeelde visie. 5 jaar later, op 29 januari 1999, werd Wilde Weelde officieel opgericht als vereniging en langzaamaan ontwikkelde deze groep mensen zich tot een zeer gemêleerde groep die verbonden zijn door hun inzet voor biodiverse en natuurrijke tuinen.

En dat gaan we komend jaar samen vieren!

In februari beginnen we ons 25+5 jarige bestaan met een feestelijke leden tweedaagse. Gezien de enthousiaste groei van de vereniging hebben we gekozen voor een locatie met wat meer capaciteit. Deze keer vindt de tweedaagse plaats bij De Hoof Groepsaccomodaties in Someren (Noord Brabant) op 1 en 2 februari.

Er worden deze dagen ook leerzame lezingen gegeven. Sander Hunink is specialist in natuurbeschermingsrecht en zal het op de donderdag hebben over natuurwetgeving en tuinen. De tweede spreker gaat het met ons hebben over heggen. Kenneth Rijsdijk is landschapsonderzoeker aan de universiteit van Amsterdam en is enthousiast voorvechter van meer heggen in tuin en landschap.

Opgave voor de tweedaagse gaat via de agenda van de WW website. Er zijn verschillende opties (gedeeltelijk deelnemen tot volledige deelname incl. slapen) en voor mensen die het fijn vinden om alvast eerder te komen is er de mogelijkheid om in de avond van woensdag 31 januari al op de locatie te komen tussen 20:00 en 22:00. Zo kun je al heerlijk ontspannen aankomen en een eerste gezellige avond hebben, ontloop je files op donderdagochtend, krijg je een heerlijk ontbijtje en ben je sowieso op tijd voor een feestelijke start van deze tweedaagse.

Op deze dagen is het ook mogelijk planten te laten meekomen van een Wilde Weelde kweker!

Bestel nu online heel veel duurzaam gekweekt plantgoed!

Via deze link is een enorme lijst duurzame planten gekweekt door Wilde Weelde kwekers.

Tijdens de ALV organiseren we een actie: een kofferbak uitruil waarbij je vooraf bestelde planten kunt afhalen. Kijk in de lijst voor de soorten en neem contact op met betreffende kweker. Sla je slag!

Opgeven voor 21 januari!

Vrijdag 9 februari 2024 - hele dag

Onderhoudsdag Wilde Weelde Wereld, Appeltern

Het thema deze onderhoudsdag is 'Zonder donker geen licht. Siegrid Siderius verzorgt het thema en gaat hebben over verlichting in de tuin.  Kunstlicht in de buitenruimte ‘s nachts is ongewenst voor al het leven. Maar omdat er situaties zijn waarin voor mensen kunstlicht is gewenst, worden er opties en oplossingen voor verlichting gegeven – met als inzet de natuur zo min mogelijk te belasten. Siegrid Siderius van SiSi natuur is al jaren werkzaam als architecturaal lichtontwerper bij SiSi licht www.sisi.amsterdam

De rest van de dag wordt er het broodnodige onderhoud gepleegd aan de Wilde Weelde Wereld.

Vrijdag 8 maart 2024 - hele dag

Onderhoudsdag Wilde Weelde Wereld, Appeltern

Het thema deze onderhoudsdag is 'Fruitbomen snoeien’. De dag begint met een boeiende presentatie van Johan Smits van Stadsbomerij.  De rest van de dag wordt er het broodnodige onderhoud gepleegd aan de Wilde Weelde Wereld.

Ben jij dit jaar gastheer of gastvrouw voor een ontwerperscafé? 

Ontwerperscafé, diverse locaties - 16:00 - 19:00  uur

We zijn op zoek naar gastheren en gastvrouwen die graag een kijkje in de keuken geven door hun kantoor of tuin open te stellen voor een ontwerperscafé.  De ontwerperscafé's worden steeds gelijktijdig in verschillende regio's (noord/oost/west/zuid) gehouden. De grenzen van de regio's zijn variabel.

De opzet van het Wilde Weelde ontwerperscafé is om ontwerpers bij elkaar te brengen, op een relaxte manier ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. De meeste ontwerpers zijn zelfstandige ondernemers en werken vanaf hun eigen eilandje. Het ontmoeten van andere ontwerpers is inspirerend en verrijkend op het vlak van creativiteit maar ook het ondernemen an sich.

Ontwerpers heb je in vele soorten en maten; er zijn veel verschillende invalshoeken vanuit verschillende tuinstijlen en disciplines, denk aan speelgroen, natuurtuinen, historisch groen, permacultuur, openbaar groen, enzovoort. Door met elkaar uit te wisselen (inhoudelijk, ontwerpproces, bedrijfsvoering) kunnen we elkaar een stap verder helpen naar betere ontwerpen en tuinen.

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Vakgroep natuurrijke omgeving

©2020 Wilde Weelde