Wilde Weelde Nieuwsbrief Bekijk online

Beste Wilde Weelder,

We gaan een jubileumjaar tegemoet; al meer dan 25 jaar is de vereniging actief bezig met natuurrijke tuinen. 30 jaar geleden verenigde zich een groep mensen binnen het netwerk van Oase, ze vonden elkaar in excursies, uitwisseling en een gedeelde visie. 5 jaar later, op 29 januari 1999, werd Wilde Weelde officieel opgericht als vereniging en langzaamaan ontwikkelde deze groep mensen zich tot een zeer gemêleerde groep die verbonden zijn door hun inzet voor biodiverse en natuurrijke tuinen.

En dat gaan we komend jaar samen vieren!

In februari beginnen we ons 25+5 jarige bestaan met een feestelijke leden tweedaagse. Gezien de enthousiaste groei van de vereniging hebben we gekozen voor een locatie met wat meer capaciteit. Deze keer vindt de tweedaagse plaats bij De Hoof Groepsaccomodaties in Someren (Noord Brabant) op 1 en 2 februari. Zie ook: http://www.dehoof.nl/

Inhoud tweedaagse en oproep case-studies:
Naast het vieren van ons jubileum hebben we dit jaar twee sprekers gevonden die onze kennis gaan bijspijkeren. Sander Hunink is specialist in natuurbeschermingsrecht en zal het op de donderdag hebben over natuurwetgeving en tuinen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kijken we naar wat natuurwetgeving nu eigenlijk inhoud voor ons vakgebied.

Om de lezing zo waardevol mogelijk te maken vraagt Sander om hem tijdig te voorzien van input. Dus heb je juridische vragen over plichten en verantwoordelijkheden met betrekking tot bomen, houtopstanden, exoten, beschermde gebieden, beschermde soorten, etc. Laat het dan weten. Sander zal jullie vragen en situaties zoveel mogelijk meenemen in zijn verhaal.

Je kunt deze tot 15 januari sturen naar: secretaris@wildeweelde.nl

De tweede spreker gaat het met ons hebben over heggen. Kenneth Rijsdijk is landschapsonderzoeker aan de universiteit van Amsterdam en is enthousiast voorvechter van meer heggen in tuin en landschap. Hoe en waarom? Dat hoor je op de vrijdag wanneer hij het gaat hebben over alle voordelen van heggen en hagen.

ALV
De algemene ledenvergadering zal plaats vinden op donderdag 1 februari van 13:30 tot 15:00. Agenda en stukken worden binnenkort online geplaatst, met berichtgeving.

Vacature bestuurslid
Marie José zal het bestuur na 6 jaar helaas verlaten. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiast nieuw bestuurslid, liefst met bestuurservaring. Ben je geïnteresseerd om in het bestuur bij te dragen aan onze fantastische vereniging, laat het ons weten. Stuur dan een mail naar voorzitter@wildeweelde.nl.

Aanmelden voor de tweedaagse
Opgave voor de tweedaagse gaat via de agenda van de WW website. Er zijn verschillende opties (gedeeltelijk deelnemen tot volledige deelname incl. slapen) en voor mensen die het fijn vinden om alvast eerder te komen is er de mogelijkheid om in de avond van woensdag 31 januari al op de locatie te komen tussen 20:00 en 22:00. Zo kun je al heerlijk ontspannen aankomen en een eerste gezellige avond hebben, ontloop je files op donderdagochtend, krijg je een heerlijk ontbijtje en ben je sowieso op tijd voor een feestelijke start van deze tweedaagse.

Kamers worden gedeeld met 2, 3 of 4 mensen, afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen. Als je voorkeur hebt bij wie je op de kamer slaapt, spreek dit dan met elkaar af en geef dit dan bij aankomst aan, we proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden zover de voorraad strekt, op is op).

LET OP: Deze keer neem je zelf beddengoed zoals matrashoes, slaapzak of dekbed en kussensloop mee. Daarnaast zijn handdoek, pantoffels en toiletspullen handig om mee te nemen.
Aanmelden kan tot 21 januari via de volgende link, daar zie je ook alle opties: https://wildeweelde.nl/events/alv-2-daagse/

Voor deze link moet je ingelogd zijn op de website onder je WW inloggegevens!

Afmelden kan kosteloos tot en met 21 januari 2024. Bij afmeldingen na deze datum wordt er geen geld gerestitueerd.

En als laatste; er zijn in 2023 vast weer veel heuglijke feiten gepasseerd. Voor ons als bestuur is het een uitdaging om overal van op de hoogte te zijn. Als er nog leuke zaken te melden zijn over je eigen bedrijf of dat van een collega, dan kunnen jullie die doorgeven aan secretaris@wildeweelde.nl.

Hartelijke groeten en tot binnenkort!
Pieter Jansma
Secretaris Wilde Weelde

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Vakgroep natuurrijke omgeving

©2023 Wilde Weelde