Wilde Weelde Nieuwsbrief Bekijk online

Beste Wilde Weelder,

De zomer is voorbij gevlogen en inmiddels is het alweer officieel herfst. Graag geef ik je hierbij een update van de activiteiten die komende maanden gepland staan.

Alle activiteiten kun je bekijken in de agenda: www.wildeweelde.nl/agenda.

Daar is meer info terug te vinden.

Als je zelf een activiteit wilt organiseren en je hebt daar hulp bij nodig, meld je dan bij mij.

Hartelijke groet, Laura
laura@wildeweelde.nl

Vrijdag 29 september - 16:00 - 19:00  uur

Ontwerperscafé in Utrecht en Deventer

Deze dag wordt er op twee locaties in Nederland een ontwerperscafé georganiseerd.

In Deventer heet Wencke Habermann ontwerpers welkom om met elkaar in gesprek te gaan over het bevragen van klanten om de wensen en het programma van eisen boven water te krijgen. Dit is immers de basis voor je ontwerp. Ieder heeft zo zijn eigen manier om een klant te interviewen. Door het er met elkaar over te hebben kunnen we zien hoe anderen het doen en van elkaar leren. Hoe krijg je bijvoorbeeld ook informatie uit je klant waar hij/zijn nooit aan gedacht heeft? En hoe houd je genoeg ruimte voor je eigen ideeën?

In Utrecht houdt Michaël Meijer een ontwerpcafé en staat het thema ruimtelijk ontwerp en ruimtebeleving centraal. Hoe kom je tot een (groene) ruimte die in de praktijk prettig en kloppend aanvoelt voor de gebruiker? Denk hierbij aan zaken als maatverhoudingen, lijnenspel, zonering, diverse sferen of milieus die te beleven zijn en bijvoorbeeld passende beplanting.

Zaterdag 7 oktober 2023 - hele dag

Oase netwerkdag

Het onderwerp Groeikrachtstaat centraal tijdens de tweede Oase Netwerkdag, ditmaal in het fraaie Gouda. ’s Ochtends van 10:00 - 12:00 kun je mee met een fietstocht. Gouda is dit jaar door Jantje Beton uitgeroepen tot speelvriendelijkste gemeente. We bekijken natuurspeelplek Steinse Groen, waar natuur en kinderspel elkaar ontmoeten en elkaar soms zelfs in de weg zitten. Onderweg zien we ecologisch beheerde bermen. Ook bezoeken we Heemtuin Goudse Hout, die een mooi beeld geeft van het Zuid-Hollandse veenweidegebied. Op diverse plekken wordt een toelichting gegeven. In de middag kun je vanaf 13:00 deelnemen aan een interssant lezingenprogramma met presentaties van:

André van Kleinwee, stadsecoloog en BovensteBeste Bermbeheerder van 2020, vertelt over het ecologisch beheer in Gouda.

Chantalla Pleiter is kunstenaar en zet nieuwe media in om andere doelgroepen in contact te brengen met biodiversiteit. Ook is haar project Biodiversity in Augmented Realityte ervaren. (zie Oase zomer 23).

Janneke van der Loop is specialist invasieve exoten bij Stichting Bargerveen. Zij vertelt over de mogelijkheden om, dankzij de concurrentie en groeikracht van inheemse planten, invasieve exoten te bestrijden. Wat kunnen we leren van inheemse planten?

Uitreiking Rob Leopold & Hein Koningenprijs

Tot slot wordt deze prijs voor de tweede maal uitgereikt. Het is een aanmoedigingsprijs voor degenen die zich inzetten voor het versterken van de natuurrijke leefomgeving. Na de feestelijke uitreiking wordt de dag afgesloten met een hapje en een drankje.

Opgeven voor 25 september!

Vrijdag 13 oktober  2023 - hele dag

Themadag Wilde Weelde Wereld, Appeltern

Het thema deze dag is gevelbeplanting. De dag begint met een boeiende presentatie.   De rest van de dag wordt er het broodnodige onderhoud gepleegd aan de Wilde Weelde Wereld.

Vrijdag 10 november  2023 - hele dag

Themadag Wilde Weelde Wereld, Appeltern

Het thema deze dag is nog niet 100% ingevuld. De dag begint met een boeiende presentatie. De rest van de dag wordt er het broodnodige onderhoud gepleegd aan de Wilde Weelde Wereld.

Vrijdag 1 december - 16:00 - 19:00  uur

Ontwerperscafé, diverse locaties

Op deze dag zouden we graag op verschillende locaties ontwerperscafé’s organiseren.

We zijn op zoek naar gastheren en gastvrouwen die graag een kijkje in de keuken geven door hun kantoor of tuin open te stellen voor een ontwerperscafé.  De ontwerperscafé's worden steeds gelijktijdig in verschillende regio's (noord/oost/west/zuid) gehouden. De grenzen van de regio's zijn variabel.

De opzet van het Wilde Weelde ontwerperscafé is om ontwerpers bij elkaar te brengen, op een relaxte manier ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. De meeste ontwerpers zijn zelfstandige ondernemers en werken vanaf hun eigen eilandje. Het ontmoeten van andere ontwerpers is inspirerend en verrijkend op het vlak van creativiteit maar ook het ondernemen an sich.

Ontwerpers heb je in vele soorten en maten; er zijn veel verschillende invalshoeken vanuit verschillende tuinstijlen en disciplines, denk aan speelgroen, natuurtuinen, historisch groen, permacultuur, openbaar groen, enzovoort. Door met elkaar uit te wisselen (inhoudelijk, ontwerpproces, bedrijfsvoering) kunnen we elkaar een stap verder helpen naar betere ontwerpen en tuinen.

Vrijdag 8 december  2023 - hele dag

Gezellig samenzijn in de Wilde Weelde Wereld, Appeltern

Gezellige afsluiting te Appeltern, neem allemaal wat lekkers mee om gezamenlijk te nuttigen. Dat kan een baksel zijn, iets voor tussen de middag een lekker hapje. Er wordt gezorgd voor een houtkachel, voor wie hout heeft mag natuurlijk wat mee nemen om op te stoken! Heel graag zelfs.

Save the date

Op 1 en 2 februari 2024 vindt de Wilde Weelde ALV-tweedaagse plaats.

Twee bijzondere gezellige dagen met dit keer een extra feestelijk tintje. Wilde Weelde bestaat namelijk 25 + 5 jaar. Meer informatie volgt binnenkort. Maar deze data kun je vast in de agenda zetten.

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Vakgroep natuurrijke omgeving

©2020 Wilde Weelde