Wilde Weelde Nieuwsbrief Bekijk online

Beste Wilde Weelder,

Het voorjaar is aangebroken. Een druk seizoen! Kiemplanten en zaailingen concurreren om licht, vogels zijn driftig op zoek naar nestmateriaal, planten doen hun best om bestuivers te lokken. Ook wij zijn nu bezige bijen. Voor vele van ons is dit vaak een zeer drukke periode.

Ondanks dat het voorjaar zo hectisch kan zijn, zijn er leden die ruimte maken om bijzonder leuke activiteiten te organiseren. Activiteiten die het nuttige met het aangename combineren. Door bijvoorbeeld te leren in goed gezelschap of door jezelf bij te scholen en na afloop culinair te genieten. Dat is werkelijk fantastisch. Wat zou het fijn zijn om elkaar op een van die mooie gelegenheden te ontmoeten, kennis te maken en kennis te delen. Of gewoon gezellig bij te praten en wilde ideeën te opperen om de wereld een beetje weelderiger te maken.

Alle activiteiten kun je bekijken in de agenda: www.wildeweelde.nl/agenda.

Daar is meer info terug te vinden.

Als je zelf een activiteit wilt organiseren en je hebt daar hulp bij nodig, meld je dan bij mij.

Hartelijke groet,

Laura: laura@wildeweelde.nl

 

Woensdag 31 mei 2023 - hele dag

Start veldcursus Oase netwerk, Tolkamerdijk

Op dag één van drie gaan de cursisten in Tolkamerdijk de rijkbloeiende dijken met stroomdalflora bekijken en oefenen met planten determineren. Ook de toepassing van de aanwezige planten en soortkeuze in bloemenweidemengsels komt aanbod.

Vrijdag 2 juni - 16:00 - 19:00  uur

Ontwerperscafé, diverse locaties

Op deze dag zouden we graag op verschillende locaties ontwerperscafé’s organiseren.

We zijn op zoek naar gastheren en gastvrouwen die graag een kijkje in de keuken geven door hun kantoor of tuin open te stellen voor een ontwerperscafé.  De ontwerperscafé's worden steeds gelijktijdig in verschillende regio's (noord/oost/west/zuid) gehouden. De grenzen van de regio's zijn variabel.

De opzet van het Wilde Weelde ontwerperscafé is om ontwerpers bij elkaar te brengen, op een relaxte manier ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. De meeste ontwerpers zijn zelfstandige ondernemers en werken vanaf hun eigen eilandje. Het ontmoeten van andere ontwerpers is inspirerend en verrijkend op het vlak van creativiteit maar ook het ondernemen an sich.

Ontwerpers heb je in vele soorten en maten; er zijn veel verschillende invalshoeken vanuit verschillende tuinstijlen en disciplines, denk aan speelgroen, natuurtuinen, historisch groen, permacultuur, openbaar groen, enzovoort. Door met elkaar uit te wisselen (inhoudelijk, ontwerpproces, bedrijfsvoering) kunnen we elkaar een stap verder helpen naar betere ontwerpen en tuinen.

3 juni 2023, 08:00 – 4 juni 2023, 23:59

Velt eco-tuindagen, Nederland en België 

De jaarlijkse hoogdagen van Velt zijn de velt-ecotuindagen. Je kan een kijkje nemen in een gevarieerd aanbod van ecotuinen, om ideetjes op te doen voor je eigen tuin. Ontdek de deelnemende tuinen hier: https://velt.nu/ecotuindagen

Vrijdag 9 juni 2023 - hele dag

Onderhoudsdag Wilde Weelde Wereld, Appeltern

Het thema deze onderhoudsdag is ‘Omgaan met de eikenprocessierups’ . Ton Stokwielder van Storix Boom- & Landschapsbeheer gaf tijdens de ALV tweedaagse een zeer boeiende presentatie en er was grote vraag naar meer. Heb je het gemist of wil je graag meer leren van Ton? Dit is je kans! In de ochtend deelt Ton zijn kennis over de eikenprocessie rups en hoe je deze kunt beheren. De rest van de dag wordt er het broodnodige onderhoud gepleegd aan de Wilde Weelde Wereld.

Vrijdag 9 juni 2023 vanaf 17:00 uur

Eetbare natuur op Natuurgoed Ziedwij

Paul Casteleijn en Jacqueline Veltman organiseren een inspirerende avond voor Wilde Weelders op het Natuurgoed Ziedwij. Het thema is eetbare natuur. Ga mee met een rondleiding door het voedselbos, speel mee met de insecten-quiz en laat je trakteren op ‘wilde’ drankjes en andere producten uit het voedselbos. Opgeven kan nog tot 5 juni!

Vrijdag 16 juni - hele dag

Netwerkexcursie Springzaad

Deze fietsexcursie is voor hoveniers, ontwerpers en andere geïnteresseerden die belangstelling hebben in het ontwikkelen, ontwerpen, aanleggen, gebruiken en beheren/onderhouden van duurzaam levendige groen/blauwe speel- en leerlandschappen in de stad. Fiets mee door Amsterdam Zuid tot Osdorp en terug en bezoek met Springzaad vijf uiteenlopende bijzondere speel/leerlandschappen.

Vrijdag 23 juni 13:30 - 20:00 uur

Wilde Weelde Zomerfeest

Voor de tweede keer gaan we een Wilde Weelde zomerfeest houden.

Op 23 juni 2023 hebben we de Coronabeach bij de Groene Afslag in Laren bij Hilversum afgehuurd. We hebben daar de beschikking over een bar, strand en openhaard.
De Groene Afslag is een creatief en alternatief pop-up restaurant in een oude kazerne aan de A1. Ze zijn heel enthousiast om het ons naar de zin te maken met lekker hapjes, drankjes en een zeer verantwoordde en creatieve barbecue, wederom zonder vlees.

We kunnen tot 75 feestgangers ontvangen, wees er dus snel bij. We hebben na de eerste kennismakingsdag met nieuwe leden inmiddels bijna 350 leden, dus het kan hard gaan met de inschrijving dit keer. Aan en afmelden kan tot 14 juni.

Vrijdag 30 juni 2023 - hele dag

Vervolg veldcursus Oase netwerk, Appeltern

Op dag twee van drie gaan de cursisten in de Wilde Weelde Wereld goede bekende uit Tolkamer weerzien.  Daarnaast besteden ze aandacht aan botanische termen en plantenfamilies. Ook gaan ze in op de manier waarop inheemse planten in deze tuin zijn gebruikt.

1 juli 2023 - 9:15 - 12:30 uur

Regiobijeenkomst Oost Nederland, de Prionatuinen

De Priona Tuinen zijn vanaf 1970 ontworpen door Henk Gerritsen en Anton Schlepers. Beiden opgeleid als kunstenaar, creëerden zij vanaf eind jaren 70 een onconventionele tuin met een heel eigen sfeer. Het belangrijkste idee daarbij was dat de natuur het ontwerp mede bepaalt: de heggen en paden geven de kaders aan en daarbinnen vinden vaste én wilde planten een plek. Soms bedoeld, soms spontaan: een wildetuin binnen een duidelijke structuur. Het ontwerp was zo vernieuwend, dat de Tuinen al snel internationaal bekend werden. Nog steeds bezoeken jaarlijks mensen uit de hele wereld de Tuinen. In de buurt van de Prionatuinen liggen de Mien Ruys tuinen. Je kunt er dus een productieve dag van maken.

Vrijdag 14 juli 2023 - hele dag

Onderhoudsdag Wilde Weelde Wereld, Appeltern

Het thema deze onderhoudsdag is ‘Bloemrijke mengsels in tuinen toepassen’ . In de ochtend deelt Luci van Engelen haar kennis over het gebruik van bloemrijke mengsels in tuinen.  De rest van de dag wordt er het broodnodige onderhoud gepleegd aan de Wilde Weelde Wereld.

Vrijdag 11 augustus 2023 - hele dag

Onderhoudsdag Wilde Weelde Wereld, Appeltern

Het thema deze onderhoudsdag is ‘vijvers’ . In de ochtend deelt Angelique van Vijverplant haar kennis over natuurlijke vijvers en vijverplanten.  De rest van de dag wordt er het broodnodige onderhoud gepleegd aan de Wilde Weelde Wereld.

Vrijdag 25 augustus 2023 - hele dag

Vervolg veldcursus Oase netwerk, Amstelveen

In de Amstelveense parken zijn inheemse planten op esthetische wijze toegepast. s Ochtends krijgen de cursisten een rondleiding, daarna lunchen ze op de heemplantenkwekerij. s Middags gaan ze aan de slag met opdrachten om inheemse planten toe te passen.

Vrijdag 8 september  2023 - hele dag

Onderhoudsdag Wilde Weelde Wereld, Appeltern

Het thema deze onderhoudsdag is ‘stapelmuur beplanting’ . In de ochtend deelt Ruurd van Donkelaar zijn kennis over stapelmuur beplanting.  De rest van de dag wordt er het broodnodige onderhoud gepleegd aan de Wilde Weelde Wereld.

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Vakgroep natuurrijke omgeving

©2023 Wilde Weelde