Wilde Weelde Nieuwsbrief Bekijk online

Beste Wilde Weelder,

We waren zo druk met de ALV en de bestuurswisseling en de afhandelingen ervan, dat we voor deze keer de eerste nieuwsbrief hebben opgeschoven naar rustiger tijden. Nou ja, rustiger tijden… het seizoen barst alweer in alle hevigheid los en ook de beheergroep van onze Wilde Weelde Wereld in Appeltern is heel druk met het voorbereiden van de nieuwe thematuin en het organiseren van de maandelijkse themadagen. Elke tweede vrijdag van de maand ben je welkom om deze leerzame en gezellige dagen mee te maken.

 

Het Bodemsymposium was overigens een geweldig leerzame en prettige dag. Zou het niet geweldig zijn als we volgend jaar rond dezelfde tijd weer een nieuw symposium zouden kunnen houden? Over planten bijvoorbeeld? Inheems, exoten, beschikbaarheid duurzaam plantgoed...  Meld je als je ideeën hebt en/of als je dit wilt helpen organiseren.

De lente is aangebroken, maar toch kijken we vast vooruit, want we zijn al weer druk aan het nadenken over het komende Zomerfeest. Deze staat gepland op vrijdag 23 juni. Zet deze datum vast in je agenda. We zoeken nog hulp.

 

De Regio’s zijn een mooie kans om elkaar makkelijker te ontmoeten en van elkaar te leren. Een aantal regio’s zijn al actief en georganiseerd, een aantal beginnen de smaak te pakken te krijgen. Zo zijn er nieuwe initiatieven in de kop van Noord-Holland, de Achterhoek en in Zuid-West Nederland. Als je ook plannen of wensen hebt, laat het ons weten. Wellicht kan een bestuurslid aansluiten om ideeën en vragen uit te wisselen.

Vanaf nu gaat Laura Knoops de landelijke leden-voor-leden activiteiten coördineren. Iedereen die wil, kan een themadag, studiedag, workshop, excursie, lezing of een andere activiteit organiseren. Wil jij dat ook, neem dan contact op met Laura: Laura@wildeweelde.nl, M. 06 23452828. Ze kan meedenken en praktische ondersteuning geven bij het organiseren.

Hartelijke groet,
Laura Knoops en Peter Zwager

Dinsdag 28 maart van 19.15 uur tot 22.00 uur

Regiobijeenkomst bij kwekerij Aaldering-de Stek in Zelhem

In Zelhem kwamen Wilde Weelde leden uit de achterhoek en wijde omgeving bij elkaar om kennis te maken en met elkaar te sparren over wat er zoal samen gedaan zou kunnen worden en natuurlijk om de kwekerij en voorbeeldtuin van de Familie Aaldering te bewonderen. Ze kweken al decennia lang biologische planten en bieden daarnaast dagzorg.

Vrijdag 14 april van 9.00 uur tot 16.45 uur

Themadag Inheemse wilde bijen op de WWW in Appeltern

Lukas Groen, alias de Bijendirigent uit Keijenborg, kan boeiend vertellen over de inheemse zwarte honingbij. Hij maakt en levert onderkomens die geschikt zijn voor deze bijen en vertelt over hun leefwijze. Neem koffie en gereedschap mee voor het mooi houden van de WWW, om elkaar te leren kennen en bij te praten.

Dinsdag 2 mei van 15.00 uur tot 18.00 uur

Regiobijeenkomst bij Sjaak Willemstein in Waddinxveen

Iedereen uit de regio Zuid-Holland-Zeeland (zonder duidelijke grenzen dus wie zin heeft komt gewoon) is welkom op 2 mei bij Sjaak Willemstein met zijn Webshop ‘DeDuurzameTuin’ in Waddinxveen. Naast informatie over de webshop verkennen we ook hoe we een eenvoudige structuur voor de regio op kunnen zetten en kijken we naar mogelijke volgende regiobijeenkomsten. Kijk in de agenda voor meer informatie. Welkom.

Maandag 8 mei van 16.00 uur tot 20.00 uur

Regiobijeenkomst bij Grijs Kleurt Groen, Jan de Vries in Enkhuizen

De tweede regiobijeenkomst in de kop van Noord-Holland alweer. Deze keer bij Jan de Vries die zijn bedrijf laat zien, maar we gaan het ook hebben over prijsstelling, hoe offreer je. Meer informatie komt dit weekend of maandag (1, 2 of 3 mei) op de agenda te staan.

Donderdag 11 – zondag 14 mei Springzaad Netwerk Excursie

Internationale Excursie Natuurlijk spelen en leren in Freiburg [DE]

Met trein en tram op excursie in de stad Freiburg. Freiburg zet al 30 jaar, met veel burgerparticipatie, in op een groene duurzame stad, met slimme infrastructuur qua natuur, spelen, wonen, verkeer en energie. We bekijken diverse groene schoolpleinen en 
openbare avontuurlijke speelplekken. Uiterlijke inschrijfdatum 1 april.
Meld je HIER aan voor de Excursie naar Freiburg in mei 2023

Vrijdag 12 mei van 9.00 uur tot 16.45 uur

Themadag Inheemse planten combineren op de WWW in Appeltern

Gerdien Griffioen vertelt van alles over het combineren van inheemse planten met cultuurplanten. Soms ontstaan spontaan de prachtigste combinaties, waar we weer van kunnen leren. Gerdien heeft hier inmiddels heel wat ervaring mee en vertelt er graag over. Neem koffie en gereedschap mee voor het mooi houden van de WWW. De themadag is ook een fijne gelegenheid om elkaar (beter) te leren kennen.

Woensdag 31 mei hele dag

Eerste dag van de Oase Veldcursus, Tolkamerdijk

Voor het 5e jaar gaat de succesvolle Veldcursus, georganiseerd door het Oase Netwerk, van start. De cursus bestaat uit 3 dagen, verspreid over het groeiseizoen en een afsluitende digitale bijeenkomst. Je leert de basis van het determineren met een flora (of frist deze kennis op). Ook leer je een groot aantal inheemse planten kennen en gaan we verder in op het toepassen ervan in beplantingen. Hiervoor bezoeken we drie toplocaties.

Kosten: Investering voor 3 dagen € 245,-. Er is plaats voor 20 cursisten (vol is vol).
Info en opgave: Opgave tot uiterlijk 15 april via m.klees@bureau-zonneklaar.nl, vermeld hierbij je adres en mobiele nummer.

Zaterdag 3 en zondag 4 juni

Ecotuindagen van Velt door heel Nederland en Vlaanderen

Op ruim 200 plaatsen door heel Nederland en Vlaanderen kun je tal van ecologische tuinen bezoeken. Ook een aantal Wilde Weelde bedrijven hebben deze kans aangegrepen om de schoonheid en voordelen van een natuurrijk aangelegde tuin te laten zien. https://velt.nu/ecotuindagen

Vrijdag 9 juni van 9.00 uur tot 16.45 uur

Themadag Omgaan met de eikenprocessierups op de WWW in Appeltern

Ton Stokwielder vertelt van alles over de eikenprocessierups. Wat is het gedrag en wat zijn natuurlijke vijanden. Ton heeft hier met zijn boomverzorgingsbedrijf Storix, inmiddels heel wat ervaring mee en vertelt er graag over. Neem koffie en gereedschap mee, want naast kennisdeling gaan we ook aan het werk om de Wilde Weelde Wereld toonbaar te houden en om elkaar weer te zien en te spreken.

Zaterdag 24 en zondag 25 juni

Appeltern Plantenfestijn

Een heel weekend aandacht voor de vele planten in de tuinen van Appeltern. Ook de Wilde Weelde Wereld doet mee met rondleidingen door de tuin. Als er nog leden zijn die ook 1 van deze dagen de tuin willen bemensen; heel graag! Meld je aan bij info@wildeweelde.nl.
Een aantal Wilde Weelde kwekers tonen er hun assortiment. Wil je meedoen, meld je dan aan: kwekers@wildeweelde.nl

Vrijdag 23 Zomerfeest in……?

Het zomerfeest was vorig jaar zo goed bevallen, dat we hebben besloten om er maar een nieuwe traditie van te maken. Hopelijk zijn jullie het daar mee eens. We hebben nog wel wat hulp nodig bij de organisatie hiervan. Meld je gauw aan bij Laura, zodat we er een gezellige boel van kunnen maken.

Vrijdag 30 juni hele dag

Tweede dag van de Oase Veldcursus, WWW Appeltern

Zie voor meer informatie bij 31 mei.

Meer info en aanmelden: www.wildeweelde.nl/agenda

Helemaal onder aan die pagina staan vier documenten die je informatie geven over het organiseren, de spelregels en handige hulpmiddelen. Voor vragen en overleg kun je terecht bij Laura@wildeweelde.nl  M.: 06 23452828

Als je een (regio-)activiteit hebt die je op de agenda geplaatst wilt hebben, dan kun je die naar Hanneke Villerius sturen: info@wildeweelde.nl Vermeld, plaats, datum, tijd en een omschrijving. De agenda is alleen bedoeld voor leden-voor-leden activiteiten en activiteiten van onze partners Oase en Velt. Ook commerciële activiteiten zoals betaalde cursussen horen hier niet thuis.

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Vakgroep natuurrijke omgeving

©2023 Wilde Weelde