Wilde Weelde Nieuwsbrief Bekijk online

Beste Wilde Weelder,

Het laatste kwartaal van dit jaar is aangebroken, afsluiting van een warm en droog groeiseizoen. Het blad valt en paddenstoelen schieten als paddenstoelen uit de grond.

De Veldcursus is zojuist succesvol afgesloten met een extra online sessie.

 

De Floriade sluit op 9 oktober zijn poorten. Tot die tijd kun je onze inzending gratis bewonderen door je in te schrijven als host. Dan kun je ook het afscheidsfeestje op 9 oktober voor alle medewerkers nog meemaken.

 

De beheergroep van onze Wilde Weelde Wereld in Appeltern sluit het jaar weer af met een gezellig samenzijn op 9 december. Het bestuur komt die dag ook, dan kunnen ze meteen kennis maken met Frederike van Mierlo die het beheerteam komt versterken.

 

We kijken ook alvast even vooruit naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen:

Eind januari staat de jaarlijkse Leden tweedaagse gepland in pre-corona vorm, een gezellig en inspirerend samenzijn met hopelijk heel veel leden, waarin we kennis maken en -delen, en waarbij een nieuwe voorzitter, penningmeester en bestuurslid gekozen worden in de Algemene Leden Vergadering.

 

Het Bodemsymposium is van september verschoven naar 13 februari. Er komt een aanmeldmogelijkheid in het openbare deel van de website. Hier wordt nog aan gewerkt.

 

Alle activiteiten kun je bekijken in de agenda: www.wildeweelde.nl/agenda.

Daar is meer info terug te vinden.

 

Als je zelf een activiteit wilt organiseren en je hebt daar hulp bij nodig, meldt je dan bij ons.

Hartelijke groet, Marie José en Peter,
peter@wildeweelde.nl 0650-676018

  

Tot en met zaterdag 8 oktober 2022

Bemensing van onze prachtige inzending 'de Wilde Weelde Stad' op de Floriade

Geef je gauw op want dit is een prachtige gelegenheid om een sterk staaltje Wilde Weelde samenwerking te zien en complimenten van bezoekers in ontvangst te mogen nemen.

Vrijdag 7 oktober 2022 van 17.00 uur tot 20.00 uur

Samenzijn in Groningen met als doel: samenwerken

Voor Groningen en naaste omgeving organiseert Michiel Verheijen een kleinschalige samenkomst van WW en niet WW (maar wel groene) hoveniers en ontwerpers. Ook beginnende of nog in-opleiding-zijnde groenmensen zijn welkom. Doel is elkaar leren kennen, ervaringen delen en mogelijk nieuwe samenwerkingsverbanden opstarten.

Zaterdag 8 oktober 2022 van 13.30 uur tot 17.00 uur

OASE netwerkdag, Het Groene Huis, Amersfoort

Kruisbestuiving, dat is waar het Oase Netwerk voor staat en waar de eerste Oase Netwerkdag om draait. Op het programma staan drie fantastische sprekers. Vanuit hun passie voor ‘groen’ vertellen ze hoe zij verbinding creëren tussen mensen, natuur en kunst. Inloop vanaf 13.00 uur. Zie verder in de agenda.

Zondag 9 oktober 2022 van 14.00 uur tot 18.00 uur

Laatste dag van de Floriade

De tuin is een daverend succes geworden, daarom nodigen we iedereen uit die bemenst heeft, planten heeft geleverd of iets anders heeft bijgedragen, om dit succes met ons te komen vieren. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd, maar neem vooral zelf ook wat lekkers mee. Je werkerspas kun je gebruiken als entree.  

Vrijdag 14 oktober 2022 van 9.00 uur tot 16.30 uur

WWW Themadag Biodiversiteit op bedrijventerreinen, Appeltern

In de ochtend presentatie door Lodewijk Nijsse. De rest van de dag wordt er het broodnodige onderhoud gepleegd aan de Wilde Weelde Wereld.

Vrijdag 28 oktober 2022 van 16.00 uur tot 19.00 uur

Ontwerperscafé Midden, Houten door Ivo de Vries

Hoe ontwikkelen we mooie tuinen waarbij  we niet of nauwelijks naar de tuinslang hoeven te grijpen? Ik neem jullie graag mee naar een paar tuinen die ik bij mij in de buurt heb gemaakt om wat elementen in de praktijk te laten zien. Laten we elkaar ook inspireren door een ontwerp en of tuinfoto’s te delen met oplossingen die aansluiten bij dit thema.

Vrijdag 28 oktober 2022 van 16.00 uur tot 19.00 uur

Ontwerperscafé Oost, Arnhem door Moniek de Bakker

Ik zou deze middag graag met jullie van gedachten wisselen over wat ieders verwachtingen/wensen zijn van een ontwerperscafe en misschien kunnen we thema’s/activiteiten voor volgende ontmoetingen bespreken/bepalen. Ik zorg ervoor dat jullie weer met een gevulde maag naar huis gaan.

Vrijdag 11 november 2022 van 9.00 uur tot 16.30 uur

WWW Themadag Fruitbomen snoeien? Appeltern

Het onderwerp van deze dag staat nog niet vast maar het wordt vast heel leerzaam. Daarnaast wordt er weer fijn samengewerkt aan het onderhoud van de Wilde Weelde Wereld, ons blijvende presentatieplaatje voor onze potentiële klanten.

Vrijdag 9 december 2022 van 9.00 uur tot 16.30 uur

WWW Themadag Gezellig samenzijn, Appeltern

Op deze dag gaan we niet aan het werk, maar is iedereen uitgenodigd om elkaar gewoon weer eens te spreken, met een hapje en een drankje bij een knapperend vuurtje. Zowel het hele beheerteam als het bestuur zal op deze dag aanwezig zijn.

Donderdag 26 en Vrijdag 27 januari

Wilde Weelde Tweedaagse met ALV, Nivonhuis Koos Vorrink, Lage Vuursche

Aangezien onze vereniging er eentje is van verbinden, samenwerken en 'van elkaar leren', is het zeer gewenst dat we weer tijd nemen om elkaar persoonlijk te ontmoeten. We hopen van harte dat er ook vele nieuwe leden bij zullen zijn die nog nooit eerder een tweedaagse mee hebben gemaakt. Goed voor de nodige kruisbestuiving.

Maandag 13 februari van 10.00 uur tot 17.30 uur

Symposium 'De Bodem Leeft' in Appeltern

Een levende en leerzame dag met lezingen en workshops om je bodem en al het leven in en op haar beter te leren kennen. Met volop ruimte om vragen te stellen, in gesprek te gaan, de spa in de grond te steken (niet te vaak) en natuurlijk een hapje en drankje.

Meer info en aanmelden: www.wildeweelde.nl/agenda

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Vakgroep natuurrijke omgeving

©2020 Wilde Weelde