Wilde Weelde activiteiten 2019

Zondagse picknick

Vanaf april t/m oktober organiseren we maandelijks een Zondagse picknick in de Wilde Weelde Wereld.

Onder het genot van een klein hapje en drankje uit onze picknickmand kunnen bezoekers kennismaken met een van de vele aspecten van een natuurrijke tuin. Elke maand nemen we een ander thema onder de loep.

Van 12.00 - 16.00 uur ben je van harte welkom in de Wilde Weelde Wereld.

 

Kweeperentaart: recept

Foto: Manos Verdes

Foto: Manos Verdes

Het was gezellig op de Zondagse picknick van 13 oktober. Het was ook smullen met allerlei lekkere hapjes. Op verzoek van een aantal bezoekers het recept van de kweeperentaart en de plaatkoek van aardpeer.

Voorbereiden: 30 minuten
Kook en baktijd:90 minuten
Taartvorm 24cm

Ingrediƫnten voor bodem zanddeeg:
250 gram bloem
1 ei
100 gram oersuiker (mag eventueel nog minder)
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
125 gram roomboter

Ingrediƫnten voor de kweepeervulling:
2-3 kweeperen
3 eieren
100 gram havervlokken
100 gram oersuiker
150 gram roomboter
1 eetlepel rozenwater of oranjebloesemwater
1 theelepel kaneel

Bereiding:
Zeef de bloem in een kom en breek het ei in een kuiltje midden in de bloem, voeg oersuiker, vanillesuiker en snufje zout toe. Snijd boter in kleine stukjes en voeg het toe. Kneed alles met koude handen tot een gladde deegbol. Wikkel de deegbol in plasticfolie en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Schil de kweeperen en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in grove stukken en kook ze in een pan met weinig water tot de stukken gaar zijn. Laat de peren als ze gaar zijn afkoelen en maal ze daarna tot moes. Dit kan in een keukenmachine of Passe Vite. Meng er dan 3 eieren, de gesmolten roomboter, kaneel, 1 eetlepel rozenwater of oranjebloesemwater en de oersuiker door. Voeg na het mengen de havervlokken toe en maak er een dik beslag van. Voeg wanneer het geheel nog dun is nog wat havervlokken aan toe.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een deegroller op een met bloem bestoven blad uit. Smeer de springvorm in met boter. Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met het deeg. Giet de vulling in de beklede springvorm. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden, midden in de oven, gedurende ongeveer 50 minuten. De taart is klaar wanneer het geheel lichtbruin is.

Geniet ervan!
Joost van der Spek (Manos Verdes)

 

Plaatkoek van aardpeer

Tekening: Tuinrecept

Tekening: Tuinrecept

Plaatkoek van aardpeer
Sifra Timmermans (Tuinrecept)

 
doorzoek de site
 

- Tip 3 -

Zaai in het voorjaar eens een akkerbloemen mengsel op overhoekjes en randjes of als tijdelijke invulling. Goed voor de vlinders en de bijen.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter