Project 2017: Natuurtuin Nu

Sinds een paar jaar kiest Vakgroep Wilde Weelde een jaarthema waar rondom allerlei activiteiten georganiseerd worden. Het jaarthema van 2017 is Natuurtuin Nu.


De natuurtuin is de afgelopen jaren geëvolueerd van een heemtuin (een tuin waarin planten groeien die van nature in dat gebied thuishoren) naar een moderne tuin die mooi én natuurlijk is.

Er bestaat niet één Natuurtuin Nu. 
In Nederland zijn ongeveer 4,5 miljoen tuinen met een gemiddelde oppervlakte van 125m2. Dat is samen 560 km2 potentieel natuurgebied in handen van particulieren.
De Natuurtuin van nu is een klein ecosysteem waarvan mens, dier en plant onderdeel zijn, waar ze elkaar ontmoeten. Door de grote diversiteit in de natuurtuin van nu is er alle ruimte voor flora en fauna waarbij zoveel mogelijk planten worden gebruikt die een ecologische meerwaarde hebben. Er is ruimte voor spontaniteit, verwondering & overvloed. Er is ruimte voor esthetiek, soortenrijkdom & functionaliteit. Oases in een verstenend, verhit landschap. Pareltjes dus!


Natuurlijk informeren we je over de vele aspecten van de Natuurtuin Nu: ontwerp, aanleg, plantkeuze en onderhoud. Laat je meenemen en inspireren door alle prachtige voorbeelden waarmee we je komend jaar kennis laten maken.

 
doorzoek de site
 

- Tip 4 -

Knip vaste planten resten in het voorjaar fijn en verspreid het tussen de planten als mulch. Probeer zo laat mogelijk te knippen i.v.m. overwinterende insecten in de stengels.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter