Fotograaf: Zack Gashi (sxc.hu)

Prairieplanten

Grassen en Amerikanen

Veel van onze bekende tuinplanten komen oorspronkelijk uit de prairies van Noord Amerika: zonnehoed, asters, dropplant en vlambloem. Daar groeien ze in combinatie met hoog opgaande grassen en bloeien vrij laat in het jaar.

Combineer voor een natuurlijke tuin deze prairieplanten met grassen. Het resultaat is een uitbundige vegetatie die toch natuurlijk aandoet. De late bloei geeft een mooie aanvulling op inheemse beplantingen, die veelal eerder bloeien.

In prairies groeien geen bomen en struiken, doordat regelmatig grote bosbranden optreden. De droge vegetatie verdwijnt zo en vanuit de bodem komen de planten terug. In de tuin gebruiken we maaimachine of zeis: de beplanting mag vrij uitgroeien om dan vóór de winter helemaal te worden afgemaaid en afgevoerd. Dat is een nadeel waar het gaat om dierenleven.

 
doorzoek de site
 

- Tip 1 -

Water in de tuin is een verrijking voor het dierenleven. Zorg voor minimaal één natuurlijke oever zodat dieren veilig in en uit het water kunnen komen. Vogels houden van een ondiepe badderplek, kikkers van zonnebaden, en ondiep water warmt snel op zodat kikkervisjes zich daar graag ophouden.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter