Nieuws

10 februari 2018

Februari nieuwsbrief met link naar het jaar van de huiszwaluw

De Februari editie 'Winterig' van onze nieuwsbrief is weer uit.
Heb je alles gecheckt blijkt er toch een verkeerd linkje in een artikel geslopen. De juiste link over het Jaar van de huiszwaluw
Veel leesplezier weer...

 
14 december 2017

INZAMELACTIE Maak je tuin gifvrij én doneer aan Serious Request

DANK VOOR JE GIF(T)

Maandag 27 november j.l. besliste de Europese Commissie om de vergunning van glyfosaat met vijf jaar te verlengen. Nederland stemde voor deze verlenging. Onbegrijpelijk. Voor Vakgroep Wilde Weelde aanleiding om hier tegen in actie te komen.

Ons goede voornemen voor 2018: alle tuinen gifvrij!
In menig schuur in Nederland staat een fles met glyfosaat, een chemisch bestrijdingsmiddel. Professionele bedrijven mogen deze middelen al niet meer gebruiken om bestrating onkruidvrij te maken maar de particulier nog wel. Onbegrijpelijk, het is giftig en slecht voor mens, dier en plant. En .. het is niet nodig want er zijn goede alternatieven om onkruid te bestrijden.

Inzamelactie
Vakgroep Wilde Weelde wil laten zien dat het anders kan en moet. Die flessen moeten schuur en tuin uit. Het is tijd voor actie!
We vragen tuineigenaren hun #guiltyflesje bestrijdingsmiddel in te leveren bij een plaatselijk Wilde Weelde-bedrijf en daarbij (minimaal) €2,50 te doneren voor Serious Request.

Serious Request 2017
Dit jaar haalt Serious Request geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt geraakt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.

Heb je geen #guiltyflesje in de schuur staan maar wil je wel doneren, dat kan. Onze actie 'ontgif je tuin' vind je op de site van Kom in actie. 

De inzamelactie duurt t/m 31 december 2017

Verder lezen »
 
20 november 2017

Actie 'Code Rood voor natuur', de aftermovie

Lodewijk Hoekstra riep het Kabinet en Tweede Kamer op de handen ineen te slaan en een einde te maken aan de dramatische daling van de biodiversiteit. Bijna 28.000 mensen ondertekenden de petitie en circa 40 ondersteunende organisaties, waaronder Wilde Weelde, hebben de oproep kracht bijgezet. Negen Kamerleden namen op 31 oktober de petitie in ontvangst en toonden hun zorg over en betrokkenheid bij de biodiversiteit.
Een korte terugblik op deze dag.

 
doorzoek de site
 

Meer nieuws

- Tip 9 -

Geen tijd om te wachten tot de zon je bestrating weer algvrij maakt? Groen aanslag op tegels en tuinmeubels verwijder je makkelijk met wat schoonmaakazijn of groene zeep. Ook schrobben met zilverzand gaat goed.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter