Fotograaf: Ali Taylor (sxc.hu)

Duurzaam omgaan met hout in de tuin

Gebruik Europees hout

Pergola van Robiniahout in de Wilde Weelde Wereld in Appeltern foto Emiel Versluis

Pergola van Robiniahout in de Wilde Weelde Wereld in Appeltern foto Emiel Versluis

Wilde Weelde-bedrijven gaan verantwoord om met het gebruik van materialen bij het aanleggen van een tuin. Oude materialen worden zo veel mogelijk hergebruikt en nieuwe materialen hebben een duurzame herkomst.

Hout is een natuurlijk en veelzijdig product en past daarom goed in elke buitenruimte. Als je hout wilt gebruiken, pas dan duurzame Europse houtsoorten toe zoals tamme kastanje of acacia. Iets minder duurzaam is eik en douglas. Anders dan veel ander tuinhout zijn deze van nature duurzaam en hoeven niet ge├»mpregneerd te worden. 

Lees verder

 

Hout toepassen in de tuin

Tuinbank. Foto: Knoest

Tuinbank. Foto: Knoest

Je kunt hout op veel manieren toepassen, dat is juist zo leuk van hout!
Verwerk het snoei- en kaphout: door het maken van takkenrillen, de gekapte boom als bank te gebruiken en houtschijven te gebruiken als stapstenen bijvoorbeeld, hoef je geen hout af te voeren. Snoeihout kun je ook gebruiken als huttenbouwmateriaal.

Hout dat je in de tuin laat liggen zorgt voor voeding voor insecten en schimmels. Daarnaast kan het een nestgelegenheid bieden voor allerlei dieren.

Lees verder

 
doorzoek de site
 

- Tip 3 -

Zaai in het voorjaar eens een akkerbloemen mengsel op overhoekjes en randjes of als tijdelijke invulling. Goed voor de vlinders en de bijen.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter