Fotograaf: Peter Dargatz (pixabay.com)

De tuin zonder beperkingen voor jongeren

Ontwerpen voor jongeren

In deze tuin bouwen we aan een voorbeeldtuin voor jongeren die begeleid wonen. De container verbeeldt een instelling met kamers voor jongeren, met daar omheen gelegen de tuin. In het ontwerp leggen we de nadruk op genieten, samen zijn en zelf iets ondernemen in de tuin. Het project is een interactief proces over ontwerpen voor jongeren.

In deze tuin nemen we jongeren mee in een soort 'guerillagardening' voor hun eigen instellingstuin. We laten ze experimenteren met combinaties van zaden en planten en horen graag wat zij belangrijk vinden in de leefsfeer rondom hun tijdelijke woonplek.
We zoeken contact met organisaties die dergelijke ontwerpen interessant vinden. Met de tuin als voorbeeld bespreken we met deze instellingen beplantingsmogelijkheden, vormgeving en welke specifieke activiteiten georganiseerd kunnen worden in een tuin.
Ontwikkeld en aangelegd door het samenwerkingsverband ‘Maarts Viooltje’

lees meer

 
plantenbak en verhoogde vijver

plantenbak en verhoogde vijver

Het is voor ons, Maarts Viooltje, belangrijk om te laten zien wat er mogelijk is. Welke variatie er is toegepast en op welke manier de jongeren enthousiast gemaakt kunnen worden om wildtuinieren toe te passen in hun eigen instellingstuin.

Bepaalde ontwerpen die samen met de jongeren gemaakt kunnen worden krijgen betekenis voor hen. We proberen in de tuin elementen te laten zien die hiertoe bijdragen. Zoals een zitelement, loungehoek of watertub.

Alle elementen dragen bij tot een actief-, sociaal- of rustgevend verblijf in een tuin of natuurlijke omgeving. De tuin biedt de mogelijkheid om als groep aan het werk te gaan of samen te ontspannen.
Wij willen graag met organisaties in contact komen die deze vorm van tuinontwerp en inrichting willen onderzoeken voor hun instelling.

Bertus Kamphuis
Eric Bretveld

 
doorzoek de site
 

- Tip 35 -

Met autobanden kan je mooie stapelmuren en speeltuigen maken. Zij lossen niet op. En gaan lang mee.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter