Fotograaf: Karen Arnold (pixabay.com)

Bloemenweides

Velden vol klaprozen, korenbloemen en margrieten. Wie droomt er niet van. Het lijkt allemaal puur natuur maar schijn bedriegt. De bloemenweide wordt gemaakt.

In de Wilde Weelde Wereld kon je de eerste jaren van de aanleg genieten van de verschillende bloemrijke pioniersvegetaties. In het eerste jaar de drie spiralen en een jaar later stond de uitzichtheuvel vol bloemen. Inmiddels is hier de beplanting opgevolgd door meer permanente planten. 

De heuvels aan de rand van het terrein, tegen de sloot aan, zijn omgevormd tot glooiende bloemenweides. Inheemse bloemen zijn van groot belang voor het voortbestaan van veel insecten, bijen en vlinders. Door het creëren van bloemrijke graslanden dragen we bij aan het herstellen van de biodiversiteit.
Dat kan op grote schaal maar ook in je eigen achtertuin. Het kan zelfs in een grote kuip! Door (een deel van) je tuin in te zaaien met een wildebloemen-mengsel help je de natuur een handje. Je moet wel geduld hebben maar binnen een paar jaar heb je een prachtige bloemenweide in je tuin.

De bloemenweides in de Wilde Weelde Wereld zijn mogelijk gemaakt door De Bolderik Wilde zaden en Cruydt-hoeck Wildebloemenzaden.

 

Wilde planten in eigen tuin

Met planten uit onderstaande Wilde plantenlijst maak je een mooie bloemenweide.
Aquilegia vulgaris - akelei
Centaurea scabiosa - grote centaurie
Knautia arvensis - beemdkroon
Lysimachia vulgaris - grote wederik
Lythrum salicaria - kattenstaart
Malva alcea - vijfdelig kaasjeskruid
Salvia pratensis - veldsalie
Scabiosa columbaria - duifkruid
Silene flos-cuculi - echte koekoeksbloem
Silene doica - koekoeksbloem
Succisa pratensis - blauwe knoop

 
doorzoek de site
 

- Tip 12 -

Vervang paden en terrassen eens door gras of een halfverharding. Of kies voor een open bestrating van b.v. grastegels. Dit maakt een parkeerplaats groener, geeft lucht aan bomen en zorgt voor een betere waterafvoer.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter